Er zit een witte raaf in iedereen

Met de juiste opleiding en ondersteuning haal je de witte raaf in elke medewerker naar boven. Ook wanneer die 'creatieve toekan' of 'behendige antilope' op het eerste gezicht niet de perfecte match is met je vacature. Dat is de hoofdboodschap van de nieuwe werkgeverscampagne van VDAB waarin dieren de hoofdrol spelen.

ABC en beloning

Hoe beloon je jouw medewerkers op een motiverende manier? Annelies Baelus van Acerta vertelt in deze video hoe je de intrinsieke motivatie kunt verhogen door beloning.

Medewerkers motiveren via het ABC-model

Hoe werk je aan een motiverend HR-beleid? Via het ABC-model motiveer je je medewerkers zodat ze duurzaam aan het werk blijven en met heel veel passie hun job blijven uitvoeren. Ontdek er alles over in deze video van Acerta.

“Opleiden is het nieuwe rekruteren”

Karel Moestermans is directeur Algemeen Beleid bij CREO, het fusieproduct van het Centrum Voor Volwassenenonderwijs (CVO) Roeselare en CVI Vivo Kortrijk. Hij steekt meteen van wal over de term volwassenenonderwijs: “Het klinkt alsof je ergens bent tekortgeschoten en een inhaalbeweging moet maken. Zelfs levenslang leren klinkt zo. De term uit het gevangeniswezen slaat op een straf en klinkt als een veroordeling, ook al is levenslang leren van groot belang.”

De arbeidsmarkt in 2022

Na de toeleveringsproblemen in tal van sectoren dreigt nu ook de veralgemeende arbeidsschaarste het economisch herstel te blokkeren. Werkgevers moeten daarom elke opportuniteit aangrijpen om schaarse talenten aan te trekken en te behouden. De coronacrisis heeft geleerd dat er in elk hr-proces kansen schuilen om een verschil te maken.

Is je werkvloer een slagveld geworden?

Krijg extra versterking met IBO en taalcoaching van VDAB. Met een IBO of Individuele Beroepsopleiding zet je iemand met minder ervaring maar des te meer motivatie direct aan het werk. Heb je een IBO-kandidaat die niet goed Nederlands spreekt? Dan geeft VDAB hem gratis taalcoaching.

Work-up call!

Online cursus: Industrie 4.0

EVC-traject: erkenning voor verworven competenties

Nieuwe Office 365-opleidingen in het online aanbod van VDAB

Voor wie zijn deze opleidingen bedoeld?

De opleidingen Office 365 zijn interessant voor wie vandaag al met Office 365 werkt en er nog meer wil uithalen, maar ook voor iedereen die vandaag nog niet met Office 365 werkt en zijn of haar administratieve skills wil bijspijkeren.

Er zijn verschillende opleidingen die telkens focussen op één programma van Office 365. De meest gekende zijn Word, Excel en PowerPoint.