Jobcoaching na corona

Na een periode van chaos en snel schakelen, openden veel bedrijven de afgelopen weken opnieuw de deuren. Ook heel wat personeel keert stilaan terug naar de vaste werkplek. Toch is het niet voor iedereen gemakkelijk om terug aan de slag te gaan, na tijdelijke werkloosheid of na enkele weken thuiswerk.


Heel wat werkgevers herkennen zich ongetwijfeld in één van de volgende situaties:

  • “We merken dat er heel wat stress en vragen zijn bij ons personeel. Een deel van hen vindt het moeilijk om terug te keren naar de werkvloer.”
  • “Een van onze mensen is alleenstaand en zit nu al een maand in tijdelijke werkloosheid. Hij voelt zich eenzaam en slaapt slecht, heeft hij me verteld. Volgende week start ik de zaak terug op en ik ben bang dat hij niet de energie vindt om terug aan het werk te gaan.”
  • “In ons bedrijf werken een aantal mensen met een beperking. We merken dat we niet altijd de juiste manier vinden om de nieuwe regels gepast te communiceren naar hen. Kan een coach ons daarbij helpen?”
Ondersteuning

Misschien ervaart je personeel nu extra stress. Wat als je mensen bang zijn om opnieuw het openbaar vervoer te nemen? Of om hun veilige omgeving na meer dan tien weken te moeten achterlaten? Om werkgevers met deze vragen te helpen, biedt VDAB vanaf heden jobcoaching na corona aan. Samen met een jobcoach bespreek je hoe je jouw personeel zo goed mogelijk ondersteunt bij de terugkeer naar het werk.

Surf naar vdab.be/jobcoaching-na-corona en klik op het contactformulier om een jobcoach in te schakelen. Deze neemt binnen de vijf werkdagen contact met je op. De jobcoaching is gratis en volledig op maat. Je kan een aanvraag doen tot eind 2020.