Metalen spoorwegbrug in perspectief

Winterevent Bruggenbouwers

In een wereld waar extremen almaar luider klinken, gaat ETION voorbij de verschillen op zoek naar verbinding. Met de ETION Leadership Award bekronen we een bruggenbouwer die de moed van nuance toont en durft reiken naar anderen.

Winterevent Bruggenbouwers

Info

We leven in een wereld waar extremen almaar luider klinken. Waarin meningen belangrijker lijken dan feiten. En 'wij' beter zijn dan 'zij'… Op het ETION Winterevent gaan we voorbij de verschillen op zoek naar verbinding. Naar moedig leiderschap dat oog heeft voor nuance, dat durft reiken naar anderen en verdeling weet te overbruggen.

Filosoof Bart Brandsma legt uit hoe wij-zij-denken ontstaat en hoe je het overstijgt. Hij neemt je mee naar de kracht van het stille midden. Om elkaar daar terug te ontmoeten, hebben we nood aan bruggenbouwers. Leiders die niet begrenzen, maar uitnodigen. Mensen die nieuwe manieren van samenleven en -werken kunnen verbeelden, voorbij vastgeroeste systemen.

Kwaliteiten die we ook zoeken in leiders van vandaag! Met de ETION Leadership Award bekronen we een bruggenbouwer die durft reiken naar anderen. Iemand die waardengedrevenheid, onbaatzuchtigheid en engagement hoog in het vaandel draagt.

Voormalig VUB-rector Caroline Pauwels was als een spirituele gids in onze zoektocht naar de winnaar. Zelf een bruggenbouwer pur sang die de samenleving de moed van nuance toewenste. Zij zette de bakens uit voor wat moedig leiderschap kan betekenen.

In een gesprek met de winnaar ontdek je hoe hij/zij verbindt, mensen in beweging zet en betekenis geeft aan het werk van anderen.

Programma
18.30 uur Onthaal
19.00 uur Keynote filosoof Bart Brandsma
19.30 uur Uitreiking ETION Leadership Award door juryvoorzitter Bart De Smet (Ageas) met interviewgesprek met de winnaar
20.30 uur Walking dinner
Waar
AG campus

Nieuwbrug 17,  1000 Brussel

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
ETION-leden: € 135 (excl. btw)
Niet-leden: € 165 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Rashida Houari

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Bart Brandsma

filosoof

Bart Brandsma is een praktisch filosoof. Zijn boek Polarisatie. Inzicht in de dynamiek van wij-zij denken is het resultaat van jarenlange hands on ervaring met conflict & polarisatie. Met Inside Polarisation leert hij organisaties in heel Europa om te gaan met verschillen.