handen van teamleden op elkaar

Themagroep Diversiteit en inclusie

Vierdelig praktijkgericht traject voor een duurzamere inzetbaarheid van divers talent.  

Themagroep Diversiteit en inclusie

Info

Vraag het aan gelijk wie aanwerft dezer dagen. Je krijgt overal hetzelfde antwoord: goeie mensen vinden lijkt bijna onmogelijk! Wordt het dan niet eens stilaan tijd om de blik te verruimen? In de themagroep 'Diversiteit en inclusie' ontdek je hoe je onverwacht talent kan vinden en ontplooien.

Ondanks de schijnbare krapte op de arbeidsmarkt staan honderdduizenden mensen werkloos aan kant. Kortgeschoolden, 55-plussers, mensen met een migratieachtergrond, mensen met een beperking, langdurig arbeidsongeschikten... allemaal onbenut talent.

Nochtans is diversiteit een troef! In een respectvolle omgeving waar ieder het beste van zichzelf kan geven, bereiken we samen meer. Daarom is inspelen op verschillen tussen mensen mee bepalend voor het succes van een organisatie. In de themagroep 'Diversiteit en inclusie' leer je hoe je inclusief werkgeven in de praktijk brengt. Tijdens vier voormiddagsessies krijg je concrete handvatten aangereikt om talent te vinden waar je het niet verwacht en tonnen inspiratie om jouw organisatie duurzaam diverser te maken.

 • Kick-offsessie: inclusief werkgeven van strategie tot vloer met Bart Moens (22/11)
  In de kennismakingssessie brengen we jouw verwachtingen rond inclusief werkgeven in kaart met een mini-workshop. Je wordt begeleid door researcher en HR-strateeg Bart Moens. Hij vertelt je wat inclusief werkgeven exact is. Hoe je het verkocht krijgt in je organisatie.  Wat de sociale en economische impact is voor je bedrijf. En vooral, hoe je het in de praktijk brengt. Je krijg ook Barts boek Koers naar talent in overvloed mee naar huis.

 • Unconscious bias met Rachida Ouchoukout (In Perspective) (17/01)
  We zijn allemaal biased, alleen zijn we ons er niet van bewust! Een bias is een onbewust vooroordeel dat élke mens heeft. Biases worden gekleurd door de leefomgeving, opvoeding, meegekregen normen en waarden, ... Ze bepalen o.m. onze blik op ‘diversiteit en inclusie’. Rachida legt het mechanisme van unconscious biases bloot en helpt ons ons bewust te worden van onze eigen biases.

 • Praktijkcase jobtraining voor vluchtelingen bij Ikea (14/03)
  Wereldwijd helpt IKEA 2500 vluchtelingen aan een eerste werkervaring. In België doen ze dat samen met o.m. I-Diverso. Hun inclusieve opleidingstraject 'Werken & Samen Groeien' is één van de beste manieren voor integratie. Een waardevolle werkervaring, technische vaardigheden, soft skills en interculturele communicatie geven vluchtelingen een toekomstperspectief.

 • Slotsessie: praktijkcases & panelgesprek (18/4)
  Je gaat direct in gesprek met bedrijfsleiders van o.m. Becton Dickinson en Atalian. Organisaties bij wie inclusie in het DNA zit. Als ervaringsdeskundigen weten ze perfect wat diversiteit in de realiteit kan betekenen. Jouw ideale klankbord om aan het eind van deze reeks de laatste obstakels richting inclusief ondernemen te overwinnen en er in de praktijk mee aan de slag te gaan. Je krijgt ook een exclusieve rondleiding in het experience center van BD.

datum uur sessie plaats
dinsdag 22 november 10:00-14:00 Kick-offsessie: inclusief werkgeven van strategie tot vloer met Bart Moens La Corderie, Hamme
dinsdag 17 januari 09:30–12:30 Unconscious bias De Punt, Gentbrugge
dinsdag 14 maart 09:30–12:30 Praktijkcase: jobtraining voor vluchtelingen bij Ikea Ikea, Wilrijk
dinsdag 18 april 09:30–12:30 Slotsessie: praktijkcases & panelgesprek Experience center Becton Dickinson , Erembodegem
Waar
meerdere locaties
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.100 (excl. btw) voor het volledige traject van 4 voormiddagsessies
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)