Dries Depoorter

Lefgozers: Dries Depoorter

ETION Lefgozers zijn succesvolle ondernemers met visie en durf. Dries Depoorter was erfgenaam van vaders elektrozaak, maar zag meer in een toekomst als kunstenaar-uitvinder. In een ontspannen setting brengt hij zijn verhaal.

Lefgozers: Dries Depoorter

Info

The Sun omschrijft zijn werk als  creepy en horrifying. The New York Times noemde het “intrigerend subversief, maar verontrustend”. Dries Depoorter is mogelijk niet meteen de meest doorsnee West-Vlaamse elektricien.

Als zoon van een kleine zelfstandige met een elektrozaak en met een pientere kop en handige handen was hij gedoodverfd om zijn vader op te volgen in de familiezaak. In zijn opleiding als elektrotechnieker miste hij echter vrijheid en creativiteit. Dingen die hij wel hoopte te vinden als kunstenaar...

In Dries' atelier vind je geen verf, klei of gips. Wel massa’s microchips, kabels, printplaatjes, diodes, sensoren, transistors, software en artificiële intelligentie. Het label dat hij opgeplakt krijgt, is mediakunstenaar of creative technologist. Fancy termen; uitvinder, dat hoort hij zelf nog het liefst.

Hij maakte naam met de app Die with me, een chatprogramma dat je alleen kunt gebruiken als de batterij van je telefoon onder de 5% zakt. Je verbindt met lotgenoten en “sterft samen in een chatroom”, op weg naar offline rust. Dichter bij huis stelde hij de aandachtsspanne van politici te kijk met The Flemish Scrollers. Waarbij kunstmatige intelligentie de gestreamde plenaire vergaderingen scant en meet hoe aandachtig die gevolgd werden. ‘Dear distracted @JanJambon, pls stay focused!’ was een tweet die de wereld rond ging.

Surveillance en privacy zijn Dries’ stokpaardjes. Zijn werk gaat over online-identiteit, big data, algoritmes, de relatie tussen mens en technologie. In de schemerzone waar kunst, humor en maatschappijkritiek samenkomen, waarschuwt hij op een speelse manier voor de gevaren van technologie. 

ETION Lefgozers

ETION Lefgozers zijn visionairs die gezond boerenverstand en branie in één persoon verenigen. Ondernemers die niet de platgetreden paden volgen en met succes buiten de lijntjes durven kleuren. In een ontspannen setting beluister je een verhaal dat bijblijft, over een levenswandel die beklijft.

Programma
18:30 uur onthaal met hapje en drankje
19:00 uur ETION Lefgozer: Dries Depoorter
21:00 uur napraten & netwerking
Waar
Callens, Waregem

Industrielaan 21
8790 Waregem

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 95 per persoon (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Dries Depoorter

Dries Depoorter is een Belgische artiest, spreker en concept creator die werkt rond thema's als artificiële intelligentie, social media, privacy. Hij gebruikt zijn achtergrond als electricien om installaties te creëren. Zijn werk was o.a. al te zien in MOMA, Bozar, The Glass Room San Francisco etc.