Chris Derde

Lefgozers: Chris Derde

ETION Lefgozers zijn succesvolle ondernemers met visie en durf. Chris Derde was meer dan 20 jaar geleden één van de pioniers in windenergie. Hij brengt zijn verhaal en neemt ons ook mee naar één van zijn windmolenparken!

Lefgozers: Chris Derde

Info

ETION Lefgozer Chris Derde deelt graag zijn boeiende verhaal over zijn reis in de wereld van de hernieuwbare energie. Zijn ondernemersavontuur begon in 2000 als pionier met de oprichting, samen met zijn vrouw, van Fortech bv voor de ontwikkeling en realisatie van windprojecten. Een jaar later was hij mede-oprichter van de coöperatieve Wase Wind die uniek is door de volledige focus op het opwekken en leveren van energie uit hernieuwbare bronnen.

De energie die Wase Wind produceert, is afkomstig van de indrukwekkende windmolens van Fortech in het Waasland. Fortech werkt hard aan duurzaamheid en draagt op die manier bij aan de groene revolutie in de energie-industrie. Ondertussen zijn er zo’n 2700 coöperanten die de stroom afnemen.

In 2016 zette Chris zijn duurzame reis voort door Hirundo Energy op te richten. Hirundo Energy ontwikkelt windmolenprojecten in het buitenland, eerst in Lesotho en recent ook in Ghana. Zijn inzet voor duurzame energieopwekking heeft niet alleen lokale gemeenschappen geholpen, maar draagt ook bij aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.

Chris' ondernemersverhaal illustreert niet alleen zijn passie voor hernieuwbare energie, maar ook zijn visie op een duurzamere toekomst.

Na de uiteenzetting en het ontbijt brengen we samen een bezoek aan een windturbine in Zele

Programma
08:15 uur onthaal
08:30 uur ontbijt & ondernemersverhaal Chris Derde
10:30 uur bezoek windturbine in Zele
12:00 uur einde
Waar
Biznis Hotel, Lokeren

Zelebaan 100
9160 Lokeren

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 80 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Chris Derde

medeoprichter-bestuurder
Wase Wind-Fortech

Chris Derde is medeoprichter en bestuurder van Fortech bv (2000) en Wase Wind cv (2001). Fortech baat 14 windturbines uit in het Waasland en Scheldeland. Wase Wind cv levert de windstroom bij 2.800 coöperanten in dezelfde regio. In 2002 richtte hij de Vlaamse WindEnergie Associatie (VWEA) op; tot 2014 was hij er voorzitter. Hij was ook bestuurder bij ODE (2001-2020), waarvan 6 jaar als voorzitter. Tevens is hij medeoprichter van Hirundo voor de ontwikkeling van windprojecten in Afrika (2016).