zicht op een gevangenisgang, eerste celdeur staat open

ETION Unplugged met ex-gedetineerde Nick De Ridder

De grote ontsnapping. Ex-gedetineerde Nick neemt ons mee in zijn levensverhaal en vertelt waarom hij zich met Rebron actief inzet voor jongeren met een problematische (thuis)situatie.

ETION Unplugged met ex-gedetineerde Nick De Ridder

Info

Nick De Ridder werd geboren in een problematisch gezin: zijn ouders, beiden drugsverslaafden, konden hem geen warme en liefdevolle thuis bieden. Nick vond zijn eigen manier om te (over)leven en begon het criminele pad te bewandelen. Op zijn twaalfde belandde hij in de bijzondere jeugdzorg, op zijn achttiende in de gevangenis.

Daar merkte hij dat heel wat jongeren met een kwetsbare achtergrond, in instellingen of - later - in de gevangenis belanden; vaak meerdere keren na elkaar. Nadat Nick zijn straf had uitgezeten, was hij vastberaden om uit die vicieuze cirkel te stappen. Inmiddels had hij zijn partner Joyce leren kennen . Samen vormen ze vandaag een warm gezin.

Nick zet zich met zijn organisatie Rebron in voor jongeren in een vergelijkbare situatie. Hij wil hen laten herbronnen door te focussen op hun talenten en kwaliteiten. En pleit voor structurele veranderingen in de bijzondere jeugdzorg.

Directeur Hans Claus (ook wel bekend als de meest eigenzinnige gevangenisdirecteur van België) ontvangt ons in de 100-jaar oude gevangenis van Oudenaarde. Voor de geïnteresseerden voorziet Hans om 16.00 uur een bezoek aan de tentoonstelling '100 jaar gevangenis Oudenaarde'. (graag vermelden bij inschrijving als je hieraan wenst deel te nemen.)

? Maak alvast kennis met onze gastspreker Nick De Ridder in deze video. 

WAT IS ETION UNPLUGGED?

ETION Unplugged is een losgekoppelde, rode draad doorheen ons aanbod waarbij een centrale spreker wordt weggeplukt uit zijn of haar bedrijf of vertrouwde omgeving. De avond verloopt ontspannen, intiem en  informeel in een warme setting. Persoonlijke en professionele verhalen, ervaringen, ideeën worden ongedwongen en vertrouwelijk verteld, zonder micro of presentatie De aanwezigen zijn één met de spreker, en kunnen tijdens het verhaal rechtstreeks reageren, vragen stellen of in gesprek gaan.

Programma
16:00 uur facultatief bezoek tentoonstelling '100 jaar gevangenis Oudenaarde'
17:45 uur onthaal en registratie
18:30 uur netwerking met hapje en drankje
19:00 uur de grote ontsnapping met Nick De Ridder
20:30 uur netwerking
21:00 uur einde
Waar
Gevangenis, Oudenaarde

Bourgondiëstraat 6
9700 Oudenaarde

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 95 (excl. btw) - inclusief boek 'De Grote Ontsnapping'
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)