man ziet het licht aan einde van tunnel met data

Digital Friday

Een laagdrempelige, niet-technische introductie op de digitale wereld waarbij experts de impact en uitdagingen van slimme technologie inzichtelijk maken. Reeks van vier sessie. 03/03: Michael Peeters: 6G – infrastructuur voor connectiviteit.

Digital Friday

Info

Digitale technologie ontwikkelt zich razendsnel. Knipper… en je hebt het gemist. In ETION’s Digital Friday krijg je een laagdrempelige, niet-technische introductie op de digitale wereld van vandaag en morgen.

Tijdens vier lunchgesprekken schuif je aan bij experten die de impact en uitdagingen van slimme technologie inzichtelijk maken. Deze reeks is niet alleen bedoeld voor wie geboren werd vóór smartphones populair waren en bij wil blijven. Maar ook voor digital natives die mee willen zijn met de nieuwste trends.

 • Cyberriscio’s & cybercriminelen (Marc Vael - 9/9)
  Het internet is een plek van onbegrensde mogelijkheden, maar ook grenzeloze gevaren. Wie succesvol actief wil zijn in een gedigitaliseerde omgeving moet voldoende aandacht besteden aan digitale veiligheid. Hoe hou je cyberrisico’s onder controle en vermijd je dat criminelen toeslaan?
  Marc Vael (platform CISO bij Danaher Packaging & Color Management en voorzitter SAI.BE) is meer dan 20 jaar actief in digitale veiligheid.  Hij bespreekt 10 concrete Belgische cyberincidenten en mogelijke oplossingen. Als staalkaart van de belangrijkste risico’s in de cyberwereld. En Marc neemt een steekproef van de digitale veiligheid van de aanwezige bedrijven.

 • Blockchain - Cryptocurrency – Non Fungible Tokens (Joachim De Vos , 14/10)
  De tijden dat cash koning was, liggen ver achter ons. Nieuwe munten zijn vandaag digitaal. Cryptocurrency zoals ’s werelds bekendste digitale valuta bitcoin. Ook non-fungible tokens, beter bekend als NFT’s, blijken waardevol. En stukjes virtueel vastgoed in de Metaverse gaan voor veel geld van de hand. Verhuist onze rijkdom binnenkort integraal naar de blockchain? Hoe werkt het eigenlijk? Is het investeren of speculeren? En wat zijn de meest relevante toepassingen?
  Joachim De Vos is CEO en oprichter van Living Tomorrow. Voortdurend met één voet in de toekomst, is hij altijd op zoek naar manieren om maatschappelijke en technologische trends te vatten in concrete toepassingen en oplossingen.

 • De impact van technologie op de maatschappij van de toekomst (Deevid De Meyer, 18/11)
  Artificiële Intelligentie, bio- en nanotechnologie en nucleaire fusie zijn allemaal sterke kandidaten om de maatschappij van de toekomst grondig overhoop te gooien. Radicaal nieuwe technologieën die onze samenleving ingrijpend kunnen veranderen. Hoe? Dat hangt af van de keuzes die we maken.
  Deevid De Meyer is founder van Brainjar en gefascineerd door spitstechnologie zoals quantumcomputing en AI.

 • 6G – infrastructuur voor connectiviteit (Michael Peeters - 03/03)
  5G-netwerken moet het Internet of Things mogelijk maken in de praktijk. In ons land moet de infrastructuur daarvoor op de meeste plaatsen nog uitgerold worden. Toch denken wetenschappers alweer een stap verder.
  Op welke vlakken zal de nieuwe generatie 6G-netwerken het verschil kunnen maken?
  Michael Peeters (VP R&D connectivity, IMEC) blikt vooruit naar wat die volgende G kan te bieden hebben.

Programma
datum uur spreker topic
vrijdag 9 september 11:30-14:00 Marc Vael cybercriminaliteit
vrijdag 14 oktober 11:30-14:00 Joachim De Vos cryptocurrency
vrijdag 18 november 11:30-14:00 Deevid De Meyer impact van technologie
vrijdag 3 maart 11:30-14:00 Michael Peeters 6G
Waar
Living Tomorrow, Vilvoorde

Indringingsweg 1
Vilvoorde

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.200 € (excl. btw) voor het traject van 4 sessies (pro-rata bij latere instap)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Annemie De Proft

Annemie De Proft

0473 51 91 35