cover boek Markt Onder Vuur van Hans Diels

Boeklancering: Markt onder vuur

Tijdens de voorstelling van zijn nieuwe boek vertelt ETION-expert Hans Diels hoe geopolitiek en economie verstrengeld geraakten, wat dat betekent voor landen en bedrijven, en hoe ze hiermee kunnen omgaan.

Boeklancering: Markt onder vuur

Info

Wat hebben Limburgse appelboeren, de microchiponderzoekers van IMEC en Barbie gemeen? Allen vallen ten prooi aan politieke disruptie. Landen zetten handelsstromen en toeleveringsketens steeds vaker in om elkaar onder druk te zetten in geopolitieke conflicten. Die geopolitieke spanningen zullen enkel toenemen de komende decennia.

Tijdens zijn boekvoorstelling vertelt ETION-expert Hans Diels hoe geopolitiek en economie verstrengeld geraakten, wat dat betekent voor landen en bedrijven, en hoe ze hiermee kunnen omgaan. Met sprekende voorbeelden schetst hij de nood om je aan te passen aan deze nieuwe realiteit.

Nadien volgt een panelgesprek met o.a. Stefan Goethaert (CEO Colruyt Group) en Jean-Marc Vandoorne (CEO Biobest) over hoe we als bedrijven kunnen omgaan met dit nieuwe gegeven en wat dit betekent voor de rol van Europa in de wereld.

Programma
18:30 uur Onthaal
19:00 uur Boekvoorstelling
19:45 uur Panelgesprek
20:30 uur Netwerking met food & drinks
22:00 uur Einde
Waar
BMW, Bornem

Lodderstraat 16
2880 Bornem

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
Deelname is gratis. Bij late annulatie of niet opdagen op het event wordt een no-show fee van 65 euro aangerekend.
Het boek van Hans Diels is inbegrepen bij de inschrijving.
Er kunnen max. 2 personen inschrijven per bedrijf.
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Rashida Houari

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Hans Diels

toekomstdenker - expert geopolitiek
ETION

Hans Diels (1980) studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.

Stefan Goethaert

CEO
Colruyt Group

Stefan Goethaert vervoegde Colruyt Group in 2012. Na een opstart in de logistieke keten, werd hij in september 2013 directeur Fine Food en in 2022 COO Food Production, Business en Group Services. Sinds 1 juli 2023 is hij CEO van Colruyt Group. Als burgerlijk ingenieur startte hij zijn loopbaan in de chemiesector bij Prayon waar hij als operationeel directeur de productiesites in België, Frankrijk en de VS aanstuurde.

Jean-Marc Vandoorne

CEO
Biobest

CEO Jean-Marc Vandoorne is sinds 2009 actief bij Biobest. Na een korte ervaring als Supply Chain Manager bij Mobil Plastics ging hij aan de slag bij Laundry System Group en werd er President van de divisie Commercial Laundry Equipment. Later kreeg hij de verantwoordelijkheid over de Europese activiteiten van de groep.