VDAB massaal de straat op met oplossing voor werkgevers

Op 8 november trekken alle werknemers van VDAB voor de vijfde maal de straat op met één missie: méér dan 20.000 bedrijven overtuigen dat een Individuele Beroepsopleiding (IBO) een perfecte oplossing is voor het invullen van hun vacatures.

Ook gedelegeerd bestuurder Fons Leroy neemt deel, samen met de partners van VDAB. Deze keer wordt het opnieuw een straffe actiedag met straffe acties: er is een flyerteam een callcenterteam of een verrassingsteam via de pakjesdienst.

Pluspunt: géén ervaring

Als werkgever wil je voor elke vacature de perfecte kandidaat. Maar door de krappe arbeidsmarkt raken duizenden knelpuntvacatures moeilijk ingevuld. Vaak hebben kandidaten wel veel troeven in huis, maar soms missen ze ervaring of het juiste diploma. Een Individuele Beroepsopleiding of IBO kan een mooi antwoord bieden op de verzuchting van werkgevers om die vacatures in te vullen. Want zo leiden zij een werkzoekende zelf op tot de ideale werknemer. Geen (relevante) ervaring is dan zelfs...een pluspunt.

Dat is de pitch waarmee VDAB en zijn partners op 8 november massaal naar de bedrijven stappen.  Door zo'n grote actie bereikt VDAB op één dag, samen met zijn partners, meer dan 20.000 werkgevers met een concrete oplossing.

Pakjesdienst

VDAB organiseert al voor de vijfde maal een grote actiedag naar de werkgevers. Dit jaar willen we, naast het flyeren en bellen in een pop-up callcenter ook de werkgevers verrassen met een pakjesdienst! Onze IBO-experten pakken letterlijk uit met de ideale medewerker voor de werkgever. Onze 'pakjesdienst' verwent 1000 werkgevers die een vacature hebben met een cadeautje.

Vernieuwde IBO

Werkzoekenden kunnen via een IBO in max. 6 maanden opgeleid worden tot de ideale medewerker van je bedrijf. Na de opleiding biedt je de kandidaat dan een arbeidscontract aan. Vacatures raken zo sneller ingevuld. Sinds kort verloopt de volledige aanvraag verloopt digitaal en betaal je één vaste premie per maand zonder dossier-, verplaatsings- of andere kosten.

Meer info op de website van VDAB.