Save the date: ETION Forum op 11 september

Mocht het nog niet zijn gebeurd, markeer dan zeker maandagavond 11 september (vanaf 16 uur in Gent) in je agenda. We trappen dan het nieuwe werkjaar op gang met het ETION Forum voor leden en stakeholders. Het thema van dit jaar is de impact van slimme technologie op mens, economie en samenleving. 

Welke beslissingen kunnen en willen we in de toekomst aan technologie overlaten? Welke plaats neemt de mens in een wereld van robots en artificiële intelligentie? Waar liggen de opportuniteiten en uitdagingen wanneer mens en machine steeds meer naar elkaar toegroeien?

Keynote

Eerder mochten we al Nell Watson (‘entreprenerd’, ingenieur en toekomstdenker, oprichter QuantaCorp) en Mark Coeckelbergh, (techniekfilosoof en professor media & technologie aan de universiteit van Wenen) als internationaal gerenommeerde keynotesprekers aankondigen.

Panelgesprek

Voor tijdens en na de keynotesprekers voorzien we interventies van een expertenpanel. Naast onze eigen businessfilosoof Jochanan Eynikel zullen Jeroen Lemaire en Wim Bijnens er deel van uitmaken.

Jeroen Lemaire is CEO en medestichter van het Gentse mobiel agentschap In The Pocket. Een snelgroeiend bedrijf dat organisaties helpt nadenken over hun eigen toekomst in de context van mobiele oplossingen. Apps, internet of things, beacons en virtual reality behoren tot de kernactiviteiten van dit bedrijf. Van opleiding is Jeroen filosoof. Voor de krant ‘De Tijd’ schrijft hij columns over technologie en samenleving.

Wim Bijnens is scheikundige en ondernemer bij de Cronos Groep, een incubator voor ondernemerschap en een katalysator voor innovatie. Opgericht als een eenmanszaak in 1991 telt de groep vandaag meer dan 4.000 medewerkers en meer dan 7.500 klanten. Vanuit de Cronos Groep is Wim ook betrokken bij Hack The Future, een wedstrijd die laatstejaarsstudenten informatica uitdaagt om innovatieve oplossingen voor de toekomst te bedenken. Vorig jaar kregen de deelnemers als opdracht om de mens als kolonie te helpen overleven op de planeet Mars.

Het congres wordt in goede banen geleid door Indra Dewitte.

Praktisch

Het Forum vindt vanaf 16 uur plaats in de Ghelamco Arena te Gent. Voor alle praktische info, overzicht sprekers, ... surf naar onze congreswebsite ETION Forum 2017.