Open Services voor efficiënte en kwalitatieve uitwisseling van gegevens

Als werkgever heb je vaak vacatures die je wil publiceren op het internet. Dat vergt soms tijd, die niet elke ondernemer heeft. Door middel van Open Services van VDAB kan je als werkgever op een efficiënte en kwaliteitsvolle manier rekruteren.

VDAB is grote voorstander van automatische data-uitwisseling met werkgevers én partners. Heel wat werkgevers hebben vandaag eigen IT-systemen voor hun rekrutering. De Open Services van VDAB maken het mogelijk om met één klik de eigen vacatures te publiceren in de VDAB-databank. Omgekeerd kunnen de werkgevers ook automatisch cv’s inladen. Je hoeft dus niet elke keer opnieuw in te loggen bij VDAB, maar krijgt dagelijks de cv’s die voldoen aan de criteria automatisch in je eigen systeem.

Open Services bieden dus een duidelijke tijdswinst voor de werkgever. Daarnaast investeert VDAB ook in de kwaliteit van de rekrutering. ‘We verplichten de gebruikers van onze Open Services om gebruik te maken van onze competentiesjablonen wanneer ze een vacature willen plaatsen’, vertelt David Vicente van VDAB. Bovendien zorgt de online-assistent ervoor dat je geen belangrijke informatie vergeet, zoals een correct adres. Ook discriminerend taalgebruik wordt gefilterd en opgemerkt door de online-assistent.

De Open Services betekenen dus zeker en vast een efficiënte en kwalitatieve uitwisseling van gegevens tussen VDAB en de werkgever. Elke onderneming komt in aanmerking voor deze Open Services. Het enige wat je nodig hebt is een softwarepakket voor rekrutering, zoals de meeste bedrijven vandaag al hebben.