Vrouw volgt online cursus

Nieuwe Office 365-opleidingen in het online aanbod van VDAB

Voor wie zijn deze opleidingen bedoeld?

De opleidingen Office 365 zijn interessant voor wie vandaag al met Office 365 werkt en er nog meer wil uithalen, maar ook voor iedereen die vandaag nog niet met Office 365 werkt en zijn of haar administratieve skills wil bijspijkeren.

Er zijn verschillende opleidingen die telkens focussen op één programma van Office 365. De meest gekende zijn Word, Excel en PowerPoint.

“Heel wat werkgevers verwachten vandaag kennis van Office 365, maar ze weten vaak niet dat VDAB online opleidingen geeft over deze softwareprogramma’s. Bovendien zijn deze opleidingen gratis. Ook als je bijvoorbeeld personeel hebt in tijdelijke werkloosheid, kan je gebruik maken van de verschillende cursussen”, vertelt Nico Olemans, coach online leren bij VDAB.

Hoe gaat het in zijn werk?

De opleidingen verlopen volledig online. Iedereen kan de opleiding volgen op zijn of haar eigen tempo. Bovendien is er ondersteuning voorzien van een online coach.

Nico Olemans: “De klant kan op zijn eigen ritme studeren. Onze leuze is ‘Leer waar en wanneer je wil’. Je hebt enkel een PC met de juiste software en een internetverbinding nodig.”

“Je kan het leermateriaal zelfstandig doornemen. Er komen verschillende leervormen aan bod: theorie lezen, een filmpje bekijken, tips & tricks doornemen. Vervolgens oefen je het aangeleerde met een uitdagende praktijkgerichte opdracht. Je kan de opdracht ook bezorgen aan de online coach voor feedback via een contactknop die op elke pagina in de cursus zichtbaar is”, voegt Nico er aan toe.

De respons van de klanten is bijzonder positief. Zo vertelt een cursist: “Ik heb bijna alle opdrachten doorgestuurd naar de coaches. Je krijgt altijd heel snel antwoord. Met een speciale dank aan mijn bijna vaste coach die steeds op een heel leuke manier reageert.”

Waar kan jij de opleiding aanvragen?

De Office 365-opleidingen zijn online cursussen. Alle cursussen vind je in op vdab.be/opleidingen. Je kan zoeken op vakgebied of een trefwoord ingeven en dan de opleiding aanvragen. De aanvraagprocedure verloopt nadien automatisch via Mijn loopbaan.

Om je nog eenvoudiger op weg te helpen, zetten we hier nog eens de opleidingen op een rijtje.


Word 365


Excel 365


PowerPoint 365