Nieuwe namen op affiche ETION Forum 2019

Waarom werken mensen? Waarom kiezen consumenten voor een bepaald product? Waarom bestaan we als organisatie? Onder de noemer ‘The meaning of WHY’ staat het ETION Forum 2019 in het teken van de betekeniseconomie. Een economie die draait om de behoefte van de mens aan zin en betekenis.

Onder invloed van ICT en digitale technologie kwam de focus in de voorbije decennia steeds meer te liggen op cijfers, kennis en data. Maar mensen zijn meer dan getallen en formules. We zijn betekenisgerichte wezens en die roep naar betekenis klinkt almaar luider.

De ‘Purpose Economy’ zoals keynotespreker Aaron Hurst (VS) het noemt, haakt daarop in door betekenis centraal te zetten in de ontwikkeling van producten en diensten, in het aansturen van organisaties of in het bijdragen aan maatschappelijk welzijn.

Sprekers

Aaron Hurst, Amerikaans ondernemer en auteur van The Purpose Economy. Hurst ziet in de opkomende betekeniseconomie de opvolger van de informatie-economie die de afgelopen decennia dominant werd. Vanuit zijn onderzoek en praktijkervaring als sociale ondernemer laat hij zien hoe de menselijke behoefte aan zingeving steeds centraler komt te staan in de ontwikkeling van producten en diensten, in het aansturen van organisaties en in het bijdragen aan maatschappelijk welzijn.


Bie De Backer is sinds 2012 directeur Human Resources en Communicatie bij bouwonderneming Durabrik, dat in 2015 werd verkozen tot Vlaamse HR Ambassadeur en in 2017 én 2019 tot ‘Great Place to Work’. Zij hielp Durabrik mee uitgroeien tot een waardengedreven onderneming, met een bedrijfscultuur waarin klanten, partners en medewerkers centraal staan.


Businessfilosoof Jochanan Eynikel is expert mensgericht ondernemen & toekomstdenken bij ETION. Binnen de denktank doet hij onderzoek en levert hij bijdragen op het raakvlak tussen ethiek, filosofie en economie. In 2017 publiceerde Jochanan ‘Robot aan het stuur. Over de ethiek van techniek.’. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek waarin het zingevend kapitaal van organisaties centraal staat.


Ignaas Devisch
is professor in filosofie, medische filosofie en ethiek. Hij doceert aan de Universiteit Gent en publiceert en spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ignaas is ook vaste columnist bij de Standaard en verschijnt geregeld in de media om duiding te geven bij ethische en filosofische kwesties.


Greet Vanderheyden
is Senior Sustainable Development Manager van voedingsbedrijf Alpro, de Europese marktleider voor voedingsproducten op basis van soja. Al 5 jaar helpt zij Alpro economische welvaart te creëren met een uitgebreid duurzaamheidsmodel, dat volop inzet op gezonde voeding voor de mens via een productie die gezond is voor de planeet.

Vroegboekkorting

Ga mee op zoek naar ‘the meaning of why’ en maak op het ETION Forum 2019 kennis met 5 boeiende sprekers en hun nieuwe, verfrissende kijk op ondernemerschap en economie. Afspraak op maandag 16 september, in de Ghelamco Arena te Gent!

De eerste 150 ETION-leden schreven al in. Wil je zelf de vroegboekkorting niet missen? Schrijf dan in vóór 5 juli.