Cover boek Goestingarchitecten

Nieuw ETION-boek: Goestingarchitecten

Bedrijven kraken steeds meer in hun voegen. Organisaties hebben het soms lastig om in te spelen op de onvoorspelbare wereld van vandaag, om de nodige wendbaarheid aan de dag te leggen. Hoog tijd om het over een andere boeg te gooien: een slimme combinatie tussen cultuur en structuur brengt zinvol werk, energie en goesting.

Het nieuwe ETION-boek ‘Goestingarchitecten’ gaat op zoek naar organisaties die het over een andere boeg gooien.

Bouwstenen

Twee jaar terug schetste Frederic Laloux op het ETION-forum het ideaalbeeld van de organisatie van de toekomst. In de ‘Goestingarchitecten’ voegen we de daad bij het woord. Goestingarchitecten volgt organisaties die het aangedurfd hebben om anders te gaan denken. Aan de hand van acht eenvoudige bouwstenen stelt het een kompas voor om met zelforganiserende teams aan de slag te gaan.

Met ‘Goestingarchitecten’ schrijft gastauteur Mieke Van Gramberen het jaarlijkse ETION-boek. Mieke is algemeen directeur van Flanders Synergy en een veelgelezen opiniemaker over arbeidsorganisatie. In een bevattelijke hands-on-stijl reikt dit boek de belangrijkste inzichten en bouwstenen aan om zelf een echte Goestingarchitect te worden.

Steeds meer organisaties beseffen dat we mee moeten met de veranderende wereld. Aan de hand van treffende bouwstenen gaat ‘Goestingarchitecten’ op zoek naar hoe we dat kunnen doen. Een eyeopener.
(Grete Remen, CEO Damhert Nutrition)

Het boek is vanaf 20 januari te verkrijgen in de boekhandel (prijs 16,99 euro). ETION-leden krijgen in januari gratis een exemplaar in hun brievenbus.

Van Gramberen Mieke (2018), Goestingarchitecten. Van dwingende naar inspirerende organisaties, Leuven: LannooCampus, 152 blz., ISBN 978 9401450 515.