Camino en Abdijdag voor ondernemers

De komende maanden organiseert SPES twee spirituele activiteiten voor ondernemers. Op 9 en 10 juni is er een 24-uur durende Abdijdag rond het thema: ‘Zen-vol werk’. En in augustus staan tijdens een vijfdaagse camino persoonlijke drijfveren en waarden centraal.

Abdijdag

Regelmatig herbronnen is geen overbodige luxe. Het houdt onze geest gezond, onze acties creatief, en verhindert dat we in de drukte vervreemd geraken van ons ware zelf. Zich terugtrekken in aandacht en verstilling op een spirituele plek helpt daarbij.

Het thema van de Abdijdag is ‘zen-vol werk’. Bart Weetjens, zen-leraar en sociaal ondernemer, zal ons inleiden in de beoefening van zazen (zitmeditatie) en getuigen hoe deze praktijk zijn eigen ondernemerschap en leven oriënteert.

Inschrijvingen zijn beperkt tot maximum 25 deelnemers. Er is geen speciale ervaring vereist om deel te nemen (Oude Abdij Drongen, 9 juni van 17.00 uur tot 10 juni 18.00 uur).

Camino

Je bent ondernemer of leider en je bent op zoek naar diepgang. Je wil inspireren en geïnspireerd worden in wat je maatschappelijk onderneemt. Je verlangt naar innerlijke rust en verbondenheid met je diepe zelf en met anderen.

Maak dan een week vrij voor de SPES* Staptocht op de Caminho Português, vanuit Porto richting Santiago de Compostella. Door al stappend stil te staan, je grenzen te verleggen en te werken rond thema’s kom je snel bij de essentie van het leven. Deze vijfdaagse camino is een tocht naar jezelf en naar je drijfveren en waarden. De reis zelf vindt plaats van 19 tot 25 augustus 2017.

Samen wordt er rond vier waarden gewerkt: openheid, dienstbaarheid, onthechting en verbondenheid. Door je ervaringen te delen en af te toetsen met je wandelgezelschap worden deze waarden helder en tastbaar. De laatste dag werken we rond jouw rol in de wereld, waarbij deze waarden een bron van inspiratie vormen. We bespreken hoe je ze concreet en duurzaam kunt integreren in je leven en je werk als ondernemer.

Nieuwsgierig? Geïnspireerd? Goesting? Stuur een mail naar ingrid.verduyn@we-and-work.be. Stel het niet uit want de plaatsen zijn beperkt (max. 15).