BENEO-Remy produceert ingrediënten uit cichorei, bietsuiker, rijst en tarwe voor de voedings- en farmaceutische industrie. Meer dan de helft van alle rijstzetmeel in de wereld komt uit de fabriek in Wijgmaal.
Het verhaal begon halverwege de 19e eeuw met een watermolen aan de Dijle. Daarrond bouwde Eduard Remy een gebouwencomplex dat tijdens het interbellum de grootste stijfselfabriek van West-Europa werd. Vandaag is BENEO deel van de Südzucker Group, een van de toonaangevende voedselproducenten in Europa. Hun stijfseltoren is intussen een geklasseerd monument, maar rijst vermalen doet BENEO nog altijd.
De maalstenen hebben plaats gemaakt voor ultramoderne voedselfaciliteiten waar duurzame en hoogwaardige ingrediënten worden geproduceerd. De producten van BENEO vind je in voeding, veevoer en farmaceutische producten. Plantaardige zetmelen en goed verteerbare eiwitten met een waaier aan toepassingen. Van gezondere, vetarme snacks, vrij van gluten of lactose, tot babyvoeding die voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.
De ingrediënten van BENEO helpen een gezonde levensstijl op een holistische manier bevorderen. Ze innoveren er door de kracht van planten te benutten. Op zoek naar baanbrekende voedingsconcepten om smaak, textuur en houdbaarheid te verbeteren.
Je bezoekt er o.a. de nagelnieuwe productielijn.
ETION gaat in productie
Dit bezoek maakt deel uit van de reeks ETION gaat in productie. Een reis langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Bedrijven die nog op grote schaal lokaal produceren en het verschil maken met waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisaties. Klik hier voor meer info over de reeks en andere bedrijfsbezoeken.
- Opgelet! Het aantal plaatsen voor dit bezoek is beperkt. Deelnemers aan de reeks krijgen voorrang bij inschrijving.