zakenvrouw en man met geel hesje schudden de hand

Workshop: sociaal overleg

Verwerf cruciale inzichten om op een duurzame manier om te gaan met sociale relaties binnen jouw organisatie. En bereid je optimaal voor op de sociale verkiezingen in mei.

Workshop: sociaal overleg

Info

Sociaal overleg. Vaak voelt het als een wettelijk opgelegde verplichting waaraan niet te ontsnappen valt. Maar als je het op een efficiënte en waardevolle manier organiseert, en kadert in een relatie van rechten en plichten, dan is er potentiële toegevoegde waarde mogelijk. Lijdzaam ondergaan, of actief managen, dat is de uitdaging!

Met deze workshop reiken we je handvaten aan om de sociale relaties binnen je organisatie optimaal in te zetten. En ben je helemaal voorbereid op de sociale verkiezingen in mei.

Je krijgt inzicht in het ondernemingsoverleg en handvaten aangereikt om dat overleg in goede banen te leiden. Gebaseerd op actuele kennis van sociologische krachten en juridische regels.

Je komt alles te weten over:

  • Dynamieken en het belang van het constructief ondernemingsoverleg (macht en tegenmacht).
  • De rolverdeling tussen directie, hr-professionals, managers, directe chefs en overlegorganen.
  • Het management van sociale relaties op de werkvloer en in communicatie.
  • Hoe je sociale onderhandelingen voorbereidt en omgaat met open conflicten en stakingen.

Deze workshop wordt begeleid door Manou Doutrepont, expert arbeidsverhoudingen en strategische raadgever met als missie werkgevers bij te staan die investeren in het sociaal overleg.

Waar
Living Tomorrow, Vilvoorde

Indringingsweg 1
Vilvoorde

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
700 euro (excl. btw)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Spreker(s)

Manou Doutrepont

mede-oprichter en bestuurder
Social Dialogue Network

Manou Doutrepont is een expert arbeidsverhoudingen en strategische raadgever met als missie werkgevers bij te staan die investeren in het sociaal overleg. Hij schreef enkele boeken, waaronder ‘Survivalgids van het ondernemingsoverleg. De essentie van de sociale relaties’. Hij richtte VBO Social Academy op en geeft les aan de HoGent.