zakenman kijkt bedenkelijk naar muur met 3 wereldbollen

Masterclass Politieke Disruptie

Appelboeren in de Kempen, de chipontwerpers van Imec en jouw bakker om de hoek hebben één ding gemeen. Hun activiteiten werden verstoord door politieke gebeurtenissen ver van huis. Ontdek hoe jij je bedrijf kan wapenen tegen (geo)politieke risico's.

Masterclass Politieke Disruptie

Info

Tijdens de masterclass delen we onze expertise om je te helpen de complexe wereld van politieke en geopolitieke risico's beter te begrijpen en effectieve maatregelen te nemen.

Hans Diels, expert in geopolitiek bij ETION, legt helder uit wat politieke en geopolitieke risico's precies inhouden en waarom we er steeds vaker mee te maken krijgen. Je krijgt inzicht in hoe conflicten tussen landen invloed kunnen hebben op economische stromen en hoe politieke instabiliteit de toeleveringsketens kan beïnvloeden. Daarnaast behandelt hij economische oorlogsvoering en de mogelijke gevolgen voor jouw bedrijf.

Tijdens een informele lunch ga je in gesprek met Marc Vanheukelen.  Met zijn rijke ervaring als diplomaat en EU-ambassadeur voor het klimaat, vertelt hij over de verschuiving van een wereld van vrijhandel naar een wereld met toenemende politieke disruptie.

Na de lunch leer je van Hans Diels hoe je politieke en geopolitieke risico's kan identificeren, hoe je je erop kan voorbereiden en effectieve mitigatiestrategieën kan implementeren. Zijn advies stelt je in staat om proactief te handelen en jouw organisatie te beschermen tegen onverwachte risico's die voortvloeien uit geopolitieke ontwikkelingen.

Jonathan Schotte, Country & Sector Risk Analyst bij kredietverzekeraar Credendo, deelt praktische inzichten over verzekeringsopties tegen politieke en geopolitieke risico's. Je leert welke risico's verzekerbaar zijn en hoe je een bedrijf kan beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen die de activiteiten kunnen beïnvloeden.

Programma
10:00 - 12:00 (Geo)politieke disruptie Hans Diels
12:00 - 14:00 Lunchgesprek: Een wereld in verandering Marc Vanheukelen
14:00 - 15:00 Geopolitieke risico’s in kaart brengen Hans Diels
15:15 - 16:15 Politieke risico’s mitigeren door verzekering Jonathan Schotte
16:15 - 17:00 Afsluitende drink
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 700 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Spreker(s)

Hans Diels

toekomstdenker - expert geopolitiek
ETION

Hans Diels (1980) studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.

Marc Vanheukelen

Marc Vanheukelen is voormalig EU-ambassadeur bij de Wereldhandelsorganisatie. Hij was eveneens kabinetschef van handelscommissaris Karel De Gucht.

Jonathan Schotte

Country & Sector Risk Analyst
Credendo