mensen van verschillende generaties tonen hun foto

Het grote generatiedebat: van generatieclash naar generatiematch?

Nu er binnenkort vier generaties op de werkvloer samenwerken, wacht ons een pittige uitdaging. We brengen stemmen van alle leeftijden samen. Om te onderzoeken wat ons verdeelt. En om bruggen te bouwen!

Het grote generatiedebat: van generatieclash naar generatiematch?

Info

"Millennials zijn rotverwend, lui en gemakzuchtig." "50-plussers zijn saai, oerconservatief, digibeet en risicoavers." Het zijn maar een aantal opvattingen over én tussen generaties. In een tijdperk waarin 4 generaties samenwerken op de werkvloer, woedt de generatieclash meer dan ooit. Hebben verschillende generaties ook effectief een andere blik op de wereld? Zijn hun waarden fundamenteel anders?

Geen betere manier om deze vragen te beantwoorden dan de generaties zélf met elkaar in gesprek te laten gaan! In ETION’s grote generatiedebat staan beleving en 'intergenerationele' gesprekken centraal. We komen samen bij Hogeschool Thomas More waar we je onderdompelen in de leefwereld van de jongeren zélf.

Na een keynote door socioloog Pascal Roskam (de Generatiebril, zie ook artikel in Ondernemen, maart 2021), vissen we in kleine groepjes uit of het water tussen de verschillende generaties nu effectief zo diep is als we denken. We brengen vervolgens een jonge én een 'mature' ondernemer samen in de 'boksring': Herman Van de Velde (voorzitter Van de Velde) en Marie Van den Broeck (My Add On). Zij gaan met elkaar én met het publiek in gesprek en bekijken of die zogenaamde generatieclash effectief bestaat.

Jongeren meer dan welkom!

Een evenwichtig debat over en tussen generaties krijg je pas als alle leeftijden vertegenwoordigd zijn. Ook naar de stem van de jongste generatie op de werkvloer (-25) zijn we benieuwd. Nodig dus zeker de high potentials in je organisatie of de next gen in je familiebedrijf uit voor dit event. Een ideaal moment om kennis te maken met ETION!

Programma
17:00 uur 'Feel good babbel' met wereldkampioen complimenten geven, Jean Til
18:00 uur Keynote van Pascal Roskam, generatie-expert
18:45 uur Intergenerationele dialoog met catering uit de tijd van toen
20:00 uur Het grote generatiedebat
21:00 uur Napraten
Waar
Hogeschool Thomas More, Antwerpen

Kronenburgstraat 66
2000 Antwerpen

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 110 (excl.btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Rashida Houari

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Pascal Roskam

lector HRM
Hogeschool Gent

Pascal Roskam is bachelor in het sociaal werk en master in de sociologie. Hij is verbonden aan HOGENT als lector HRM in de bacheloropleiding sociaal werk. Als onderzoeker en dienstverlener verzorgt hij workshops rond het versterken van de samenwerking tussen verschillende leeftijdsgroepen op de werkvloer (www.generatiebril.be), gebaseerd op het ESF-project Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise (WISE, 2012-2015). Hij is auteur van het handboek Personeel in goede handen. Basishandboek Human Resource Management (Academia Press/Lannoo).