Kerkstoel voorgevel

ETION gaat in productie. Kerkstoel: innovatief met beton

Kijk binnen bij Kerkstoel Beton, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.

ETION gaat in productie. Kerkstoel: innovatief met beton

Info

Groep Kerkstoel is specialist in stortklaar (gekleurd) beton en Europees marktleider in prefab vloeren en wanden op maat.  Een familiebedrijf met een lange geschiedenis dat is uitgegroeid tot een begrip in de bouwwereld. Hun reputatie hebben ze te danken aan jarenlange ervaring, knowhow, continu innoveren en investeren.

De succesvolle familiesaga startte al in 1900, toen Leonard Kerkstoel in Heist-op-den-Berg een bouwmaterialen­zaak uit de grond stampte. 120 jaar later staat met Vincent en Pascal Kerkstoel en schoonbroer Frederick Jonckheere de vierde generatie aan het roer. De totale groep is vandaag goed voor een omzet van 45 miljoen euro.

Bouw en beton zijn doorgaans heel traditionele sectoren. Maar Kerkstoel is gestoeld op ervaring en gedreven door vernieuwing! Hun nieuwste productiehal is volledig geautomatiseerd, met een hoge graad van robotisering. Niet om te besparen op personeel, maar een investering om in capaciteit te groeien.

Nieuwe betonfabrieken zijn zeldzaam dezer dagen. Maar deze productiehal trok nieuwsgierigen uit China en de hele wereld. De nieuwste CAD- en robottechnieken en just-in-time logistiek garanderen individuele productie op maat, afgestemd op elk project, tegen betaalbare prijzen.

En ze proberen hun voetafdruk te beperken door in te zetten op het 'cradle to cradle'-principe. Het beton, staal en alles wat in hun producten zit, moet volledig kunnen worden gerecycleerd.

ETION gaat in productie

Dit bezoek maakt deel uit van de reeks ETION gaat in productie. Een reis langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Bedrijven die nog op grote schaal lokaal produceren en het verschil maken met waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisaties. Meer info.

  • Opgelet! Het aantal plaatsen voor dit bezoek is beperkt. Deelnemers aan de reeks krijgen voorrang bij inschrijving.
Programma
08:45 uur onthaal
09:00 uur voorstelling bedrijf & toelichting aanpak
09:45 uur bedrijfsbezoek
11:00 uur nabespreking met Q&A
Waar
Kerkstoel Beton, Grobbendonk

Industrieweg 11
2280 Grobbendonk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 250 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)