LVD Group XP Center

ETION gaat in productie: bedrijfsbezoek LVD Group

Kijk binnen bij LVD Group, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.

ETION gaat in productie: bedrijfsbezoek LVD Group

Info

LVD is een wereldspeler in ontwerp en productie van plaatbewerkingsapparatuur. Met een van de meest uitgebreide gamma's in de branche. Het familiebedrijf biedt innovatieve en geïntegreerde oplossingen om productieprocessen te verbeteren.

Het bedrijf begon in 1952 als producent van afkantpersen, machines om metalen platen te bewerken. 70 jaar later heeft LVD vanuit het bescheiden Gullegem een imperium opgebouwd met meer dan 1.000 medewerkers, productievestigingen in België, de VS, Frankrijk, Italië, Slowakije en China. En sales- en servicekantoren in meer dan 47 landen wereldwijd.

Vandaag staan de tweede en derde generatie van de oprichters Lefebvre, Van Neste en Dewulf aan het hoofd van een hoogtechnologisch bedrijf. Met een assortiment voor klanten uit de meest uiteenlopende industrieën: van landbouw tot ruimtevaart.

Principes als world class manufacturing en smart factory zijn dagelijkse kost bij LVD. Industrie 4.1 noemen ze het. 4.0 betekent dat machines simpelweg met elkaar verbonden zijn. Bij 4.1 begrijpen die machines elkaars werking en ontwikkelen ze een zelflerend, sturend systeem.

LVD Group ontwerpt en ontwikkelt al zijn producten intern, gestuurd door de behoeften van de markt en hun klanten. Met de resolute ambitie om voorop te lopen in vernieuwing. Medewerkers krijgen creatieve vrijheid, onderzoek en ontwikkeling staan bovenaan de agenda en ze werken nauw samen met verschillende Europese universiteiten bij het ontwerpen en testen van innovaties. 

In hun Experience Center ontdek je een ontmoetingsplaats voor creativiteit en technologie. Met ruimte voor bijleren, ideeën uitwisselen, groeien, innoveren en dromen. Waar de geïntegreerde werking van de nieuwste generatie machines en productieprocessen live te zien is. En de achterliggende automatisering, touchscreen technologie en software.

ETION gaat in productie

Dit bezoek maakt deel uit van de reeks ETION gaat in productie. Een reis langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Bedrijven die nog op grote schaal lokaal produceren en het verschil maken met waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisaties. Meer info.

  • Opgelet! Het aantal plaatsen voor dit bezoek is beperkt. Deelnemers aan de reeks krijgen voorrang bij inschrijving.
Programma
13:30 uur onthaal
13:45 uur voorstelling bedrijf & toelichting aanpak
14:30 uur bedrijfsbezoek
16:00 uur nabespreking met Q&A
Waar
LVD Group, Wevelgem

Nijverheidslaan 2
8560 Wevelgem

 

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 250 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)