Alsico Pont West

ETION gaat in productie. Alsico: duurzame werkkledij

Kijk binnen bij Alsico, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.

ETION gaat in productie. Alsico: duurzame werkkledij

Info

Werk- en beschermkledij, met duurzaamheid in elke vezel. Binnen de grenzen van de planeet, bouwend op sociale basisrechten. Dat is ondernemerschap met diepgang! Bij Alsico hebben people en planet voorrang op profit.

Het succesverhaal van het familiebedrijf begon vier generaties geleden. De kledingproducent uit Ronse schopte het van een bescheiden naaiatelier tot een multinational, die zelfs aan de NASA mag leveren. Ook Intel, Pfizer, GSK Delhaize, Jaguar en Mercedes bestellen er regelmatig. Wereldwijd produceren en verkopen ze meer dan 400.000 stuks per week. Daarmee zijn ze een wereldleider in cleanroomkleding, werkkleding en beschermende kleding.

En tegelijk zijn ze een bedrijf dat bewust bijdraagt aan een economie die de grenzen van de planeet respecteert en sociale basisrechten garandeert. Door ecologische, sociale en economische overwegingen systematisch te laten meespelen in het dagelijks beleid. Maar het trotst zijn ze in Ronse op hun duurzame aanpak.

Voor klanten zijn ze een onestopshop. Van ontwerp, productie tot distributie van klimaatneutrale kleding, perfect afgestemd op de drager. Ze zetten in op ecologisch design en kiezen voor stoffen met gerecycleerde materialen. Bewust, om de druk op schaarse grondstoffen te verlichten en de keten te verkorten. Circulaire kledij vanuit doelbewuste keuzes voor topkwaliteit en levensduur.

ETION gaat in productie

Dit bezoek maakt deel uit van de reeks ETION gaat in productie. Een reis langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Bedrijven die nog op grote schaal lokaal produceren en het verschil maken met waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisaties. Meer info.

  • Opgelet! Het aantal plaatsen voor dit bezoek is beperkt. Deelnemers aan de reeks krijgen voorrang bij inschrijving.
Programma
08:45 uur Onthaal en verwelkoming huidige site
09:00 uur Voorstelling: ontstaan, evolutie, bezoek atelier, praktijkcase recycling
10:45 uur Verplaatsing naar nieuwe site (op 500 m van huidige site) + rondleiding
13:00 uur Einde
Waar
Alsico, Ronse

Zonnestraat 223
9600 Ronse

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 250 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)