Uitreiking van de ETION-Ondernemersprijs 2023 aan Zoë Dielen

Zoë Dielen wint de ETION-Ondernemersprijs 2023

De ETION-Ondernemersprijs is een initiatief in het kader van de samenwerking tussen de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen en ETION. Masterstudenten economie kunnen in hun lessenpakket kiezen voor een stageproject, praktijkproject of praktijkgerichte masterproef. Hiervoor gaat ETION elk jaar bij bedrijven in zijn netwerk op zoek naar geschikte cases en uitdagingen. De ETION-Ondernemersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de student die het meest kwaliteits- en impactsvolle project afleverde.

The vending machine of the future

Dit jaar was er weinig discussie over de winnaar. De jury kende de prijs unaniem toe aan Zoë Dielen (Master in Organisatie & Management). Zoë werkte voor dit project samen met LocalTomorrow NV rond de idee van ‘The vending machine of the future’.

LocalTomorrow NV is het bedrijf van ondernemer Maxim Sergeant en omvat onder andere de merken Bakersonline.be en Slagersonline.be. Deze platformen maken het mogelijk om online bestellingen te plaatsen en af te handelen bij lokale bakkers en beenhouwers. Recent kwamen daar nog Dorst.app en OrderBilly bij, applicaties die toelaten om vanaf je tafel een bestelling te plaatsen op café of restaurant. Voor dit concrete project schreef Zoë een aanzet voor een businessplan, voerde ze een concurrentieanalyse uit en onderzocht ze de prijsbepaling voor een innovatieve warme maaltijdautomaat dat de portfolio van LocalTomorrow NV zou kunnen verbreden.

Terechte laureaat

De begeleiders van het project – Maxim Sergeant en prof. dr. Johan Braet – waren onder de indruk van zowel de wetenschappelijke kwaliteit van het project, de gedrevenheid en professionaliteit van Zoë, als van de concrete impact die het project heeft gehad op de concrete uitdaging van het bedrijf. Het project vormt dan ook een solide basis waar het bedrijf verder mee aan de slag gaat.

Hierdoor is Zoë dan ook de terechte laureaat van de ETION-Ondernemersprijs 2023, waaraan een geldprijs van 750 euro verbonden is. ETION wil haar nogmaals van harte feliciteren met haar uitzonderlijke prestaties en wenst Zoë alvast veel succes in haar professionele loopbaan.

Interesse?

Wens jij een bepaalde topic in jouw bedrijf ook eens grondig te laten onderzoeken of evalueren door een student economie van de Universiteit Antwerpen? Bezorg ons dan zeker jouw aanvraag voor projecten die mogen uitgevoerd worden in het academiejaar 2023-2024. Meer info via nathan.van.camp@etion.be.