Word Ondernemer voor de Klas

Talent ontbolstert zelden spontaan. En dat is met ondernemingszin net zo! Word één dag Ondernemer voor de Klas en inspireer de ondernemers van morgen.

Binnenkort staan weer heel wat jongeren voor een belangrijke studie- of beroepskeuze. Hét uitgelezen moment om vonkjes van ondernemingszin bij laatstejaarsstudenten aan te wakkeren. Daarom is Vlajo op zoek naar doorwinterde ondernemers en managers die voor één dag Ondernemer voor de Klas willen worden.

“Talent ontbolstert zelden spontaan. En dat is met ondernemingszin net zo!”

Van jongeren wordt op de arbeidsmarkt verwacht dat ze een grote dosis aan sociale en ondernemende vaardigheden hebben. Alleen zijn er weinig vakken op school waarin ze die kunnen leren.

Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw, kortweg Vlajo, inspireert en stimuleert jongeren om hun eigen ondernemende competenties te ontdekken en te ontwikkelen. Ben jij iemand die jongeren wil inspireren met je expertise, passie en energie? Dan ben jij de geknipte M/V!

Ondernemingszin aanmoedigen

Pukkelpop-organisator, en peter van deze editie, Chokri Mahassine verwoordde het treffelijk. “Ondernemingszin aanmoedigen is cruciaal. Creatief denken, initiatief durven nemen, de handen uit de mouwen steken, doorzetten, falen en van nul herbeginnen,… Stuk voor stuk competenties die je als ondernemer ontwikkelt en waarvan je levenslang de vruchten plukt.”

Tijdens een gastles ga je in dialoog met jongeren die voor een belangrijke studie- of beroepskeuze staan. Je geeft hen daarbij een echte ondernemersattitude en positieve beeldvorming over ondernemerschap mee. Thema en doelgroep bepaal je volledig zelf. STEM-onderwijs krijgt in deze editie bovendien extra aandacht!

Meer weten? Klik dan hier of contacteer Vlajo-coördinator Wendy Smets, wendy.smets@vlajo.org.