Wat kunnen maatwerkbedrijven betekenen voor jouw bedrijf?

Fotograaf
GF

Speelt de krapte op de arbeidsmarkt jouw bedrijf parten? Zorgt dit voor een verhoogde druk? Heb je moeite om de pieken in de productie op te vangen? Wil je je beter focussen op de kerntaken? Ontdek daarom wat maatwerkbedrijven voor jouw onderneming kunnen betekenen.

In oktober zetten in de provincie Antwerpen drie maatwerkbedrijven hun deuren open. Verneem van collega-ondernemers waarom zij vandaag al samenwerken met een maatwerkbedrijf.

Omwille van een sterke toename in haar activiteiten werkt AZ Turnhout sinds juni samen met maatwerkbedrijf Amival. Apothekers van het ziekenhuis maken in de gebouwen van Amival de chemobereidingen en Amival-medewerkers zorgen onder andere voor de logistiek en het transport. Zo wordt de groeiende vraag naar op maat gemaakte chemo bijgebeend en creëert men tegelijkertijd jobs voor mensen die niet in het reguliere arbeidscircuit terechtkunnen.

Kristien Pollers, legal affairs director bij Vanden Borre: “De oude toestellen die klanten bij ons inruilen, worden door de Kringwinkel Ant-werpen opgehaald en gesorteerd. Onze samenwerking ondersteunt het streven van Vanden Borre om apparaten die nog bruikbaar zijn een tweede leven te geven. “

Vlotter is voor Telenet dan weer een echte logistieke draaischijf. Als reverse logistic center verzorgen ze retourlogistiek van modems en settopboxen. “Er is niet alleen ecologische winst. Dankzij het hergebruik van onze toestellen kunnen wij elders aanzienlijk besparen, waardoor er ruimte is om te investeren in nieuwe producten en diensten”, aldus John Porter, CEO van Telenet
   
Noteer alvast de data van de ontbijtsessies met stip in je agenda en schrijf je via deze link in:

  • 15 oktober bij De Kringwinkel Antwerpen, Deurnsebaan 52, 2170 Merkem
  • 22 oktober bij Amival, Tieblokkenlaan 4A, 2300 Turnhout (in september fuseren Amival en Alito tot A-kwadraat)
  • 24 oktober bij Vlotter, Industrieweg 9, 2850 Boom

Provincie Antwerpen, ETION, Voka, Unizo, Groep Maatwerk, HERW!N en Beweging.net bundelen de krachten om jou te inspireren en kijken ernaar uit om je te begroeten op (één van) onze sessies. Meer details volgen in onze ETION­-nieuwsbrief.