Sport-app van MOVE wint 8ste editie Start Academy

Zes topteams namen het tijdens een feestelijk slotevent tegen elkaar op en stelden hun businessideeën voor aan een jury van gerenommeerde bedrijfsleiders en managers.

Meer dan 300 beloftevolle ondernemende studenten streden de afgelopen maanden om het beste ondernemingsplan in de 8ste editie van de businessplanwedstrijd Start Academy. Zo’n 100 teams stonden aan de start van een traject met workshops en coaching en zagen hun idee geleidelijk uitgroeien tot een volwaardig businessplan. De hoofdprijs was weggelegd voor studententeam MOVE (UGent en KU Leuven). Zij ontwikkelden een app om zoveel mogelijk sporters bij elkaar te krijgen.

Veel blije en ambitieuze gezichten op de finale-avond in Brussel. Start Academy betekent dan ook een flinke boost voor alle Vlaamse studenten die een eigen onderneming willen starten. Zes topteams namen het tijdens een feestelijk slotevent tegen elkaar op en stelden hun businessideeën voor aan een jury van gerenommeerde bedrijfsleiders en managers.

Hoofdwinnaar bedenkt app voor sporters

MOVE, een team dat samengesteld is uit studenten van UGent en KU Leuven, kaapten de hoofdprijs weg met hun zelfontwikkelde app. Hiermee willen ze zoveel mogelijk sporters bij elkaar krijgen.

De studenten zijn in de wolken. Quinten, Ludo en Siemen van MOVE: “Onze overwinning hebben we zeker ook voor een groot stuk aan onze coach te danken. De jury was verder erg enthousiast over onze B2B-voorstellen en we kregen meteen enkele voorstellen van Deloitte, ING en Guido Magazine. We zijn zeker van plan verder te gaan met MOVE. Het is ondertussen veel meer dan een hobby geworden.”

“De presentatie van MOVE bulkte van het enthousiasme en dat sprak ons als jury erg aan. Ook geloven we in een model dat realistisch is en toekomst heeft. Daarom kozen we unaniem voor MOVE”, besluit Bernard Janssen van ING België.

Nieuw: Start Academy Student-Ondernemer 2017

Voor het eerst werd ook de student-ondernemer in de bloemetjes gezet. Die eer ging naar MyAddOn van UGent. Zij pimpen rolstoelen en krukken, niet alleen om ze mooier te maken, maar ook comfortabeler en handiger in gebruik.

Alle laureaten ontvingen een geldprijs en worden verder begeleid tijdens de doorstart van hun project. Hieronder de winnaars in de verschillende categorieën:

  1. Beste focus op het netwerk: Faver (KU Leuven)
  2. Meest gedreven ondernemer: Tooth Pearl (UHasselt)
  3. Meest creatieve team: P-AND (Arteveldehogeschool)
  4. Beste pitch: MOVE (UGent en KULeuven)
  5. Meest duurzame idee: IOBee (Thomas More)
  6. Most customer centric: UONO (UGent)
Ondernemer in de student

Start Academy bestaat sinds 2009 en gaat op zoek naar de ondernemer in de student. Met Start Academy wil Vlajo, samen met haar partners, een stimulans geven aan jong ondernemerschap. Tijdens de wedstrijd leggen de deelnemende studenten een parcours af van workshops waarbij dieper wordt ingegaan op het belang van het businessplan, doelgroep- en strategiebepaling en het marketingplan.

Start Academy is een gezamenlijk initiatief van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) en ING België in samenwerking met onder andere ETION, om ondernemingszin, ondernemerschap en creativiteit bij Vlaamse studenten te stimuleren.