Ondernemers voor de Klas: bron van inspiratie voor afstuderende jongeren

Herinner jij je nog je laatste jaren op de schoolbanken? Toen het kriebelde om eindelijk aan het 'echte leven' te beginnen? Je kon alles worden wat je wilde. Maar ik durf erop te wedden dat niemand je destijds is komen vertellen dat je ook ondernemer kon worden!? Een kans die jij jongeren van vandaag wél kan bieden met Ondernemers voor de Klas.

Van jongeren wordt op de arbeidsmarkt verwacht dat ze een grote dosis aan sociale en ondernemende vaardigheden hebben. Alleen zijn er op school amper vakken waarin ze die kunnen leren. Daarom zoekt Vlajo ondernemers en bedrijfsleiders die jongeren willen inspireren met hun expertise, passie en energie.

"Aan ons om ondernemende talenten te stimuleren zodat ze op jonge leeftijd al ontbolsteren.” (Wouter Torfs)

In dialoog met ondernemende jongeren

Tijdens een gastles ga je in dialoog met jongeren die voor een belangrijke studie- of beroepskeuze staan. Je geeft hen daarbij een echte ondernemersattitude en positieve beeldvorming over ondernemerschap mee.

Vorig jaar nog bereikte Vlajo samen met 450 ondernemers in 750 gastlessen meer dan 15.000 laatstejaarsstudenten. Dat maakt van Ondernemers voor de Klas het grootste project tussen onderwijs en bedrijven.

Doe jij ook mee?

De nieuwe editie vindt plaats van 13 januari t.e.m. 6 maart 2020. Topondernemer Wouter Torfs nam vorige keer nog het peterschap op zich: “Creatief denken, initiatief durven nemen, de handen uit de mouwen steken, doorzetten, falen en van nul herbeginnen,… competenties die je ontwikkelt als ondernemer en waarvan je levenslang de vruchten plukt. Aan ons om ondernemende talenten te stimuleren zodat ze op jonge leeftijd al ontbolsteren.”

Mogen wij rekenen op je enthousiasme en zien we jou binnenkort ook ergens voor een klas staan?