Lavetan wint Kempenaar 2019

Fotograaf
Mia Uydens

Op 16 oktober werd in de Galaxy Studio’s in Mol gestemd voor de Kempenaar 2019. De trofee die ETION jaarlijks uitreikt aan een bedrijf dat de Kempen de laatste jaren op een duurzame manier op de kaart zette. De prijs ging deze keer verrassend genoeg naar underdog Lavetan.

Ondernemen op een waardengerichte manier met oog voor succes op lange termijn. Focus op duurzame groei met aandacht voor medewerkers en omgeving. Dat zijn de voornaamste kwaliteiten die ETION zoekt in de Kempenaar.

Lavetan moest het opnemen tegen twee gevestigde waarden: AZ Turnhout en Umicore Olen. De jongste en kleinste van de genomineerden haalde het echter met verve. Het laboratorium werd opgericht in 1997 en is 20 jaar later toonaangevend in de voedingsindustrie.

Bijna 4000 ondernemers en supporters brachten, verspreid over drie ronden, hun stem uit. Na de stemmen van de jury en de online stemronde, kwam Lavetan gisterenavond na een live voting als winnaar uit de bus.

Jan Robrechts mocht de trofee in ontvangst nemen uit handen van Alex Joos, CEO van Group Joos, de drukkerij die vorig jaar de prijs in de wacht wist te slepen.