Laurine Crollet wint de ETION-Ondernemersprijs 2019

Fotograaf
(Vlnr.) Rudy Martens (UA), Bart Peeters (Purna), Laurine Crollet (laureaat), Nathan Van Camp (ETION) en Kristof Verbruggen (Purna) (Foto: Lothar van Diessen)Laurine Crollet
is de laureaat van de ETION-Ondernemersprijs 2019. Zij ontving deze prijs voor haar praktijkproject bij het farmaceutisch bedrijf Purna.

De ETION-Ondernemersprijs is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen en ETION. Masterstudenten kunnen in hun lessenpakket kiezen voor een stageproject, praktijkproject of praktijkgerichte masterproef. Hiervoor gaat ETION elk jaar bij bedrijven op zoek naar geschikte cases en uitdagingen.


De jury onder leiding van professor Rudy Martens was dit jaar unaniem in haar beslissing om de prijs toe te kennen aan masterstudent Handelsingenieur Laurine Crollet. In haar project onderzocht zij het marktpotentieel van een nieuw geneesmiddel dat Purna momenteel ontwikkelt.

De begeleiders van het project — Kristof Verbruggen, business development manager bij Purna, en Dr. Lode De Waele — waren onder de indruk van zowel de wetenschappelijke kwaliteit van het project, de gedrevenheid van Laurine, als van de concrete impact die het project had op de strategieontwikkeling van Purna inzake de lancering van haar nieuw geneesmiddel voor de behandeling van recurrente vulvovaginale candidiasis.

Hiermee is Laurine dan ook de terechte laureaat van de ETION-Ondernemersprijs 2019 waaraan een geldprijs van 750 euro verbonden is. ETION wil Laurine nogmaals van harte feliciteren met haar uitzonderlijke prestatie en wenst haar alvast veel succes in haar professionele loopbaan.