Gezocht: ondernemers die de volwassenen van morgen inspireren!

Van 15  januari t.e.m. 9 maart 2018 organiseert Vlajo in samenwerking met ETION de achtste editie van 'Ondernemers voor de Klas'. Hét grootste onderwijsproject tussen ondernemend Vlaanderen en laatstejaarsstudenten secundair en hoger onderwijs. In de editie 2017 verzorgden maar liefst 360 ondernemers meer dan 650 gastlessen. 

Een ondernemende generatie?

Jongeren die rond de eeuwwisseling geboren zijn, maken binnenkort hun studiekeuze die bepaalt welke richting zij uitgaan. Zij willen weten wat bedrijven van hen verwachten en welke vaardigheden nodig zijn om succesvol te zijn als ondernemer. Jongeren van vandaag zijn opgegroeid in een bad van samenwerking, empathie en creativiteit. Typische ‘21st century skills’ die hand-in-hand gaan met eigentijdse ondernemingszin.

Ondernemend gedrag stimuleren is essentieel opdat jongeren in deze snel veranderende wereld hun eigen weg vinden. Het gaat er om hen inzicht te laten ontwikkelen in hun eigen vaardigheden, om hen te laten proeven van de verschillende mogelijkheden als ondernemer of ondernemende werknemer binnen een bedrijf, en om hen te helpen daarbij keuzes te maken.

Vlajo

Vlajo, inspireert en stimuleert jongeren om hun eigen ondernemende competenties te ontdekken en te ontwikkelen. Dat doet Vlajo via praktijkgerichte programma’s.  Zo brengt Vlajo, in samenwerking met ETION, vele honderden ondernemers, bedrijfsleiders en managers voor de klas of in de aula. Bedoeling is onze jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming vandaag betekent. 

Onderwijsminister Hilde Crevits trapte begin dit jaar de editie 2017 op gang, samen met Studio 100-baas Hans Bourlon.

“Ondernemen maakt het leven zo veel rijker en veelzijdiger. Onze jeugd zou daar minstens een moment over moeten reflecteren. Als ik daartoe kan bijdragen, maakt mij dat zeer gelukkig. Ik zou andere ondernemers willen aanzetten om te gaan getuigen in een klas over het feit dat ondernemen maatschappelijk relevant is.” Hans Bourlon – CEO Studio 100

Goesting om deel te nemen?

Neem tussen 15 januari en 9 maart 2018 deel aan ‘Ondernemers voor de Klas’ en inspireer jongeren tijdens een twee uur durende gastles met jouw expertise, passie en energie! Het thema van jouw gastles en de doelgroep waarvoor je wenst te spreken, bepaal je zelf. Wie weet inspireert jouw verhaal wel de volgende Steve Jobs of Elon Musk.

Meer informatie vind je op de website van Vlajo. Inschrijven voor deelname kan rechtstreeks bij programmacoördinator Wendy Smets (wendy.smets@vlajo.org).