ETION-Ondernemersprijs: twee laureaten in 2018

Fotograaf
(Vlnr.) Stijn Lemmens, Dirk Mertens (voorzitter ETION Antwerpen-Mechelen) en Anthony Smidt. (Foto W&F)

Stijn Lemmens en Anthony Smidt zijn de laureaten van de ETION-Ondernemersprijs 2018 voor hun internships bij respectievelijk Flexso en eXplorance.

De ETION-Ondernemersprijs is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen de Universiteit Antwerpen en ETION. Al meer dan 20 jaar verzamelt ETION bij haar leden praktijkgerichte cases waarrond masterstudenten van de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen gedurende een aantal maanden kunnen werken onder de vorm van een internship, praktijkproject of masterthesis.

De jury onder leiding van Dr. Alain Guiette kon dit jaar geen consensus bereiken over de laureaat en besliste na rijp beraad uitzonderlijk om de Ondernemersprijs gedeeld toe te kennen aan Stijn Lemmens en Anthony Smidt. Stijn Lemmens voerde in opdracht van SAP-consultancy bedrijf Flexso een studie uit naar de mogelijkheden om de ‘incident management flow’ van Audi Brussel te optimaliseren. Anthony Smidt maakte van een studieverblijf in Canada gebruik om in opdracht van de digitale leerervaringenontwikkelaar eXplorance de mogelijkheden te onderzoeken om voet aan wal te krijgen in de Europese markt.

Terechte laureaten

De begeleiders van het project van Stijn Lemmens — onder wie Zjef Mallaerts (project manager bij Flexso) en prof. dr. jan Verelst — waren onder de indruk van zowel de academische kwaliteit van het project, de professionaliteit van Stijn, als van de concrete managementaanbevelingen die het project heeft opgeleverd.

De bedrijfsbegeleiders van Anthony Smidt — Samer Saab (CEO) en Shadi Khader (VP Operations) — en de academische begeleider, prof. dr. Sascha Albers, prezen dan weer het enorme enthousiasme van Anthony. eXplorance kon zich door zijn inspanningen zelfs verheugen op de eerste concrete commerciële afspraken bij Europese organisaties.

Stijn en Anthony zijn dan ook de terechte laureaten van de ETION-Ondernemersprijs 2018 waaraan een geldprijs van 750 euro verbonden is. ETION wil beide studenten nogmaals van harte feliciteren met hun uitstekende prestaties en wensen hen alvast veel succes in hun professionele loopbaan.