Tom Lefere

ETION-lid in de kijker: Tom Lefere

Personalia:
Naam: Tom Lefere
Leeftijd: 35
Bedrijf: mact
Functie: oprichter
Activiteit bedrijf: mact haalt het beste uit mensen, middelen en machines

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Vorige zomer nam ik deel aan de ETION Summer Talk bij BOSS Paints, waar ik even kon praten met Toon Bossuyt. Op dat moment ondervond ik wat moeilijkheden met de focus van mijn activiteiten. Door een paar gerichte vragen te stellen, en eerlijk enkele kritische bedenkingen te formuleren, stuurde ik mijn missie en aanpak bij. Met succes, want mact maakte een succesvolle doorstart.
Daarnaast heb ik het afgelopen jaar veel boeken gelezen, waaronder een klassieker die ik in het bijzonder wil vermelden: Le Petit Prince. Ik vond dit verhaal altijd al inspirerend, maar nu heb ik me, samen met mijn kinderen, verder verdiept in de, wat filosofische, kernboodschappen: niet alles is wat het op het eerste zicht lijkt, je moet verder kijken dan de eerste indruk.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

Eerlijk gezegd lig ik nergens écht wakker van. Wat ik wel wat zorgwekkend vind, is de snelheid waarmee iedereen, ook de media, een kant kiest. Het lijkt alsof je overal een uitgesproken oordeel over moet hebben of op zijn minst een duidelijk standpunt moet innemen: je bent ofwel pro of contra, het is zwart of wit. Soms voelt het voor mij alsof de gulden middenweg, de grijze zones met veel ruimte voor nuance, niet meer aan bod komen, terwijl die zones voor mij net de meest waardevolle zijn.

Wat spreekt je aan in ETION?

Bij ETION is er ruimte om iedereen vanuit zichzelf, zoals hij of zij is en wil zijn, naar buiten te laten komen. Je kan er met mensen praten op een persoonlijke, pure en laagdrempelige manier. Iedereen is er gelijk en kan er zijn of haar verhaal brengen. ETION is voor mij geen netwerkorganisatie, het is veel meer dan dat. ETION is samenkomen, beleving en warmte. Ik voel me er altijd welkom.