Simon Carton

ETION-lid in de kijker: Simon Carton

Personalia:
Naam: Simon Carton
Leeftijd: 27
Bedrijf: Amplify
Functie: oprichter
Activiteit bedrijf: ik help bedrijven hun vacatures efficiënter in te vullen door de eigen kanalen van het bedrijf strategisch in te zetten.

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Om die vraag te beantwoorden, hoef ik het niet ver te zoeken. Aangezien ik dit jaar getrouwd ben, verhuisd ben en mijn eigen onderneming heb opgestart, werd ik vooral geïnspireerd door mijn dichte omgeving. Ik ben me nog eens extra bewust geworden van het belang van een hecht netwerk rondom jezelf en van familie, vrienden en (ex-)collega’s op wie je kan terugvallen. Dat mensen je iets gunnen en oprecht hun steentje willen bijdragen, dat is echt fantastisch.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

De spanning op de arbeidsmarkt is een onderwerp waarmee ik uiteraard elke dag in contact kom. Het is al lang geen nieuws meer dat we in een markt leven waarin de medewerker het voor het zeggen heeft. Aangezien ik de dingen graag positief bekijk, benadruk ik toch ook graag een voordeel van deze situatie, namelijk dat bedrijven zichzelf kritisch in vraag stellen en nadenken over hun waarden en bedrijfscultuur. Dit zijn geen holle begrippen meer, wel strategische keuzes om talent die bij het bedrijf past aan te trekken.
Verder merk ik gelukkig dat het aanspreken van latent werkzoekenden een strategie is die voor vele bedrijven nog steeds werkt. Het verwondert me vaak hoeveel instroom er komt op recruitment marketing projecten, zelfs bij knelpuntberoepen. Daaruit concludeer ik dat veel mensen vaak bij een werkgever blijven vanwege het gemak, maar dat ze eigenlijk toch op zoek zijn naar een werkgever die beter bij hun karakter of ambitie aansluit.

Wat spreekt je aan in ETION?

Ik ben via via bij ETION terechtgekomen en ik was meteen verkocht door de manier waarop er met elkaar omgegaan wordt en omwille van het feit dat het menselijke aspect van het ondernemen altijd centraal staat. Zeker na de activiteiten in kleine groep voel ik dat ik vol positiviteit naar huis terugkeer. Ik kijk er echt naar uit om samen met de andere leden van het jongerenbestuur leuke en inspirerende activiteiten op poten te zetten!