Nicolas De Wilde

ETION-lid in de kijker: Nicolas De Wilde

Personalia:
Naam: Nicolas De Wilde
Leeftijd: 41
Bedrijf: De Wilde & Baele Gerechtsdeurwaarders
Functie: bestuurder
Activiteit bedrijf: modern all-in-one gerechtsdeurwaarderskantoor met sterke focus op Ethisch Verantwoord Invorderen en digitalisering
Hobby’s: (catamaran)zeilen, paardrijden, gezin

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Door de aard van ons ambt worden we vaak geconfronteerd met mensen of bedrijven in moeilijke omstandigheden. De veerkracht van ondernemers die het voorbije jaar hun markt zagen instorten, heeft me vorig jaar zeker geïnspireerd. Voor velen van hen betekende het op dat moment het roer omgooien om te overleven en snel durven beslissen, al dan niet aangemoedigd door mede-ondernemers.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

De pandemie maakt digitalisering en ethisch verantwoord invorderen relevanter dan ooit. Bedrijven werden verplicht om digitale processen versneld te finetunen of te implementeren. Digitalisering van de processen aan klant- en debiteurenzijde is bij ons al jaren de motor van een respectvol (minnelijk) invorderingstraject. In 2021 verwacht de debiteur naast de officiële documenten, vooral efficiënte digitale interactiemogelijkheden. Een debiteur die opties aangereikt krijgt, maakt vaker betaalafspraken en volgt die ook op. Dat is een win-win voor iedereen.

Wat spreekt je aan in ETION?

De contacten met mensen uit allerhande sectoren die hun verantwoordelijkheid als ondernemer opnemen en duurzaamheid als gemene deler hebben. Ook inhoudelijk kan je veel halen uit de diverse interviews of artikels. Iedereen die duurzaam onderneemt, ervaart bij momenten dat die keuze niet de makkelijkste weg is. We moeten vaak opboksen tegen concullega’s die focussen op economische ‘quick wins’. Ik blijf er echter van overtuigd dat dit de enige manier is om waardecreatie voor medewerkers, klanten en maatschappij blijvend te maximaliseren.