Jessica Kellner

ETION-lid in de kijker: Jessica Kellner

Personalia:
Naam: Jessica Kellner
Leeftijd: 41 jaar
Bedrijf: Bits of Love
Functie: managing partner
Activiteit bedrijf: Digital Product Studio
Hobby’s: lezen, sociale innovatie, wandelen en crossfit

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Het boek ‘Omarm de chaos’ van Jan Rotmans heeft mij geïnspireerd. Sinds COVID-19 en de vele uitdagingen die de klimaatverandering met zich meebrengt, ben ik onrustig en onzeker over de toekomst. Waar gaan we als maatschappij heen? Hoe gaat dit evolueren? Het boek kadert heel duidelijk waar die onrust vandaan komt en hoe we op een kantelpunt in de geschiedenis van de mensheid staan. Oude systemen en gewoontes werken niet meer, dus hebben we nood aan een nieuwe samenleving, nieuwe systemen. Het oude brokkelt af, maar het nieuwe kreeg nog geen vorm en dat geeft onrust. Naast de vele inzichten biedt het boek ook een hoopvol perspectief en handvatten om zelf in beweging te komen, wat ik heel belangrijk vind aangezien het probleem ondertussen wel duidelijk is. Het is nu tijd om samen vorm te geven aan een transitie.
Als ondernemer wil ik zelf in actie komen om aan die nieuwe digitale en duurzame samenleving te werken.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

Bij Bits of Love is onze baseline ‘Impact is beautiful’. Een verschil kunnen maken in de maatschappij, iets wezenlijk veranderen. Ik kan wel eens wakker liggen van hoe ik als ondernemer een positieve impact kan maken. Wat is mijn rol om te werken aan een digitale duurzame samenleving? Ik vond hierbij het verhaal van Jill Peeters zeer sterk. Zij heeft haar succesvolle job als weervrouw opgeven en maakt het haar missie om mensen over de klimaatsituatie te informeren en wat de mogelijke oplossingen zijn.

Wat spreekt je aan in ETION?

‘ETION is het forum voor  geëngageerd ondernemen’ … dat zegt het allemaal. Bits of Love heeft dezelfde waarden en dan begrijp je elkaar heel goed. ETION laat een ander soort ondernemerschap zien, eentje dat past in de nieuwe samenleving waar we heen moeten gaan ;-)