Jan Rauter

ETION-lid in de kijker: Jan Rauter

Personalia:
Naam: Jan Rauter
Leeftijd: 50
Bedrijf: Involved
Functie: managing partner
Activiteit bedrijf: software op maat en sinds vorig jaar: teams bouwen
Hobby’s: wandelen, lezen, gitaar, zingen, Belgische bieren

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

In de gesprekken met mijn aandeelhouders begreep ik dat ik mezelf te hard identificeerde met mijn bedrijf. Dat inzicht heeft me de ruimte gegeven om mijn persoonlijke purpose opnieuw te vinden want die is veranderd in de loop der jaren. Ondertussen heb ik zelf terug mijn laarzen aangetrokken en ben ik als organisatiecoach / change manager aan de slag bij klanten.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

Zelfsturende of minstens zelflerende organisaties, daar word ik ’s morgens om 4 uur van wakker en dan heb ik goesting om erin te vliegen. Als je ziet dat we onze kinderen vandaag opvoeden om hun stem te laten horen en actief bij te dragen en samen te werken, dan kun je toch niet verwachten dat diezelfde jongeren binnen 10 of 20 jaar in een hiërarchische organisatie braaf ‘ja’ gaan knikken naar hun baas. Zelfs ondanks dat het schoolsysteem niet hard genoeg zijn best doet om deze evolutie te ondersteunen. Organisaties moeten en kunnen mee-evolueren; wie met de ja-knikkers blijft zitten is op termijn gedoemd om te verschrompelen.

Wat spreekt je aan in ETION?

Net dat jullie dat platform bieden om ondernemers te verbinden die heel goed beseffen dat het om veel meer gaat dan de centen. Bij ETION draait het om de mens in elk van ons. Als we met verdraagzaamheid en respect voor elkaar een leuke tijd kunnen beleven in die korte periode dat we op deze bol staan, dan zal heel de hele wereld daar beter van worden. Door ondernemers te verbinden is ETION daar een hefboom voor.