Laure Depaepe (ETION) en Ingeborg Symons (Multigas)

"Eén zaak is cruciaal: vertrouwen"

We interviewen Ingeborg Symons, bedrijfsleider van Multigas en Laure Depaepe, communitybouwer voor ETION, over hun ervaring met onze ondernemersgroepen. Laure is ondertussen drie jaar aan de slag bij ETION en ontmoette Ingeborg voor het eerst op de Driver’s Seat, een peergroep voor bedrijfseigenaars. Toen moesten ze elkaar nog vinden, Laure detecteerde een zekere afstand. Het begin van een proces…

Ingeborg: “Dat kan kloppen. Ik ben van nature geen ras­echte netwerker en ik neem liever wat meer tijd om iemand te leren kennen. Spontaan honderduit babbelen, zal je me niet snel zien doen. Het klassieke netwerken gaat me te snel en is me wat te vrijblijvend... Ik heb vandaag het gevoel dat ik zowel Laure als de andere leden van onze Driver’s Seat zo kan bellen, maar dat is het resultaat van jaren.”

ETION: Wat gebeurt er tijdens zo’n peergroepen?

Laure: “In onze Raad der Wijzen bijvoorbeeld gaat het om sessies met een zestal ondernemers, die elk een acute én belangrijke uitdaging aankaarten. Ik ervaar die als héél intensief.”

De Raad der Wijzen heeft me een en ander helpen kaderen.

Ingeborg: “Dat zijn ze zeker. Je legt uiteindelijk een groot probleem op tafel, dat je niet aan de grote klok hangt, maar ik voel dat we met de juiste mensen samenzitten. Ik heb voor die sessies ook veel aan introducties door de experten uit de denktank. Hoe iemand als Geert (Janssens, hoofdeconoom bij ETION; nvdr) vanuit zijn brede kennis inzoomt op ons bedrijf, was voor mij heel verrijkend. En er zijn goeie intakegesprekken die een basis leggen voor vertrouwen tussen de deelnemers.”

Lees het volledige artikel in het decembernummer van Ondernemen.