Illustratie circulariteit

Circulair ondernemen: nieuwe online cursus van VDAB

VDAB en SYNTRA lanceren een gloednieuwe cursus rond circulair ondernemen. Interessant voor wie graag zelfstandige willen worden, maar ook voor ondernemers die hun zaak willen verduurzamen.

Onze economie kent vandaag nog grotendeels een wegwerpcultuur. Na gebruik gooien we producten weg en vervangen we ze door nieuwe, denk maar aan je wasmachine. Maar zo verdwijnen heel wat grondstoffen en produceren we schadelijk afval. Met een overstap naar een circulaire economie wordt afval de grondstof van morgen. En dat is commercieel interessant én beter voor de planeet.

Een online cursus vol praktijkvoorbeelden

Daarom lanceert VDAB een gloednieuwe spoedcursus die je kan volgen vanachter je computer en op eigen tempo. Dankzij tal van voorbeelden steek je niet alleen veel informatie op, maar leer je ook hoe je zelf aan de slag kan gaan om circulair te ondernemen.  Hoe meer ondernemers de praktijk van circulair ondernemen toepassen, hoe beter voor onze planeet.

De cursus duurt ongeveer één uur en richt zich tot ondernemers uit alle sectoren. Volg de cursus en start vandaag nog met circulair ondernemen.