man met verrekijker op driesprong

Workshop toekomstdenken

Wat de toekomst brengt is per definitie onzeker. En toch kan je je erop voorbereiden! Met de workshopreeks toekomstdenken krijg je alle tools in handen om vooruit te kijken.

Workshop toekomstdenken

Info

In een wereld vol onzekerheid moeten ondernemingen wendbaar kunnen zijn. Je vlot aanpassen aan onverwachte verandering is essentieel. En daarom is het belangrijk om vooruit te kijken.

In de workshop toekomstdenken laat Hans Diels je in twee dagsessies zien hoe je je optimaal leert voorbereiden op verschillende toekomstbeelden. Een hands-on workshops reeks waarmee je alle tools in handen krijgt om zelf actief de toekomst te gaan verkennen.

  • Trendanalyse - di 11/10
    De basis van een goede strategie is begrijpen welke veranderingen er op je afkomen. Alleen zo kan je nieuwe kansen en potentiële bedreigingen tijdig ontdekken. Maar hoe identificeer je opkomende trends die zich in de marge ontwikkelen, hoe onderscheid je trends van hypes? Hoe breng je in kaart welke grote evoluties er op jouw bedrijf afkomen?

    In een reeks praktische oefeningen leer je trends van hypes onderscheiden. Hoe je belangrijke signalen zo vroeg mogelijk kan oppikken. En hoe je snel kan anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.

  • Scenariodenken - di 18/10
    Trends geven dan wel een richting aan, de toekomst blijft fundamenteel onzeker. In dit tweede deel krijg je de hulpmiddelen om vanuit de grote onzekerheden die we identificeren scenario’s te bouwen.

    Scenariodenken als methode om wat vluchtig en onzeker is concreet vorm te geven en je strategie beter af te stemmen op de toekomst.

Programma
dinsdag 11 oktober 2022 09:00-16:00 uur Trendanalyse
dinsdag 18 oktober 2022 09:00-16:00 uur Scenariodenken
Waar
Claerhout Communicatiehuis, Gent

Communicatiecampus (gebouw 485)
Sint-Denijslaan 485
9000 Gent

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.200 (excl. btw) (voor de 2 sessies)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Spreker(s)

Hans Diels

toekomstdenker - expert geopolitiek
ETION

Hans Diels (1980) studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.