illustratie persoon op pad omringd door pijlen in alle richtingen

Workshop omgaan met morele dilemma’s

Een tweedaagse hands-on opleiding die je alle praktische handvaten geeft voor het onderbouwd nemen van morele beslissingen en het omgaan met lastige keuzes.

Workshop omgaan met morele dilemma’s

Info
…Er is een conflict in je team door twee botsende karakters, zonder duidelijke schuldige. Moet je één van de twee veranderen, of allebei? Wetend dat zij alleen de ervaring om het team recht te houden?...
…Een gewaardeerde collega vraagt me per mail om niet tussenbeide te komen op een delicate meeting. Negeer ik die vraag? Of zeg ik dat dat een brug te ver is?
 

Morele dilemma’s, of ze nu in grote of kleine beslissingen zitten, zijn altijd moeilijk. En hoewel het antwoord zelden afgetekend goed of fout is, is het wel bepalend voor je karakter. In de workshop ‘Omgaan met morele dilemma’s’ krijg je een duidelijk kader voor het onderbouwd nemen van morele beslissingen en het omgaan met lastige keuzes.

Een tweedaagse hands-on opleiding over de praktische toepassing van vier grote westerse ethische stromingen. De essentie daarvan krijg je in enkele concepten, regels en principes.

Je leert hoe ethische theorieën ons buikgevoel structureren. Hoe verschillende theorieën je een rijker optiepallet helpen bedenken. Zodat je evenwichtiger afwegingen kan maken op lastige momenten.

Ethiek voor de dagelijkse praktijk

Centraal staat een leermethode van vier simpele stappen voor morele afwegingen in concrete ethische kwesties.

We onderzoeken daarbij ook welke rol emoties spelen in het omgaan met waarden en normen. Je werkt aan je woordenschat om helder te communiceren over zaken die je rechtvaardigheidsgevoel raken. Met volop praktische oefeningen in moreel beraad. Over concrete kwesties die jij aanbrengt, tonen we je hoe je een uitgebreide, weloverwogen afweging maakt.

Aan het eind vertrek je met concrete ideeën en tools om morele besluitvorming in je organisatie in de praktijk om te zetten. Geen rocket science, wel een pak waardevolle handvaten om moeilijke beslissingen makkelijker te maken.

"Hands-on workshop met een goeie mix van theorie & praktijk. Met ook een mooie link naar verbindende communicatie." (Koen De Maesschalck, Colruyt Group)

Programma
donderdag 9 februari 09:00 - 17:00 uur workshop deel 1
donderdag 2 maart 09:00 - 17:00 uur workshop deel 2
Waar
Het Fenikshof, Grimbergen

Abdijstraat 20
1850 Grimbergen

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.350 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Spreker(s)

Koen De Vidts

founder
Zinnings

Na zijn ingenieursstudies (KU Leuven, 1987) werkte Koen De Vidts (1964) 15 jaar als informaticus. Nadien stuurde hij in de bankwereld afwisselend uiteenlopende domeinen aan zoals HR, Marketing, Operations, IT, Legal, Risk, gebouwenbeheer enz.. Zijn jarenlange passie voor ethiek leidde in 2018 tot de oprichting van Zinnings, en een engagement bij het lanceren van een nieuwe ethische, duurzame, coöperatieve bank (NewB).