vrouw kijkt door gat in geel papier met verrekijker

Trend Table 2023 (Vilvoorde)

De toekomst is gisteren begonnen in trends die zich vandaag al laten voelen. Vier experts speuren naar hun impact op onze manier van samenleven en ondernemen. Sessie 4: Hans Diels (toekomstdenker ETION) over megatrends.

Trend Table 2023 (Vilvoorde)

Info

In een razendsnel veranderende wereld, moet je als onderneming soepel kunnen bijsturen. Daarom is het belangrijk om vooruit te kijken. Zeker als veranderingen zich vandaag al laten voelen!

In de Trend Table laten vier experts hun licht schijnen op trends die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we in de nabije toekomst gaan samenleven en ondernemen. Tijdens dinergesprekken-rond-de-tafel toets je hun inzichten aan je eigen ervaring en die van de andere deelnemers.

In vier sessies geven we je een overzicht van enkele markante trends en gaan we op zoek naar hun impact op onze samenleving.

 • 6 februari: China (Jeanne Boden)
  Op het 20ste partijcongres van de Chinese Communistische Partij verzekerde Xi Jinping zich van een historische derde termijn. Daarmee maakte hij de hervormingen van Deng Xiaoping ongedaan en sloot hij China's deur terug. Sinologe Jeanne Boden onderzoekt al 30 jaar de Chinese propaganda. Ze schetst een beeld van de gevolgen van recente gebeurtenissen voor China en voor de wereld.
  (inclusief boek 'Chinese propaganda verblindt de wereld')

 • 8 mei: Basiswelvaart onder druk (Antoon Vandevelde)
  Heeft het eindeloze winstbejag van het kapitalisme nog een toekomst? Hang naar rijkdom brengt mensen bij elkaar, tegelijk brengt geld het slechtste naar boven in de mens. Filosoof-econoom Antoon Vandevelde gaat op zoek naar de rol van ethiek in onze economie. Een unieke blik op hoe geld de wereld doet draaien, maar vooral hoe we het kunnen aanwenden voor een betere toekomst. 
  (inclusief boek 'Het geweld van geld')

 • 11 september: Data (Deevid De Meyer, Brainjar)
  Data makes the world go round… Meer nog dan geld dezer dagen! Data verzamelen met als doel de gebruikservaring te optimaliseren leidt tot waardecreatie.  Net daarom wordt een strategische benadering van data in de toekomst zo cruciaal. AI-specialist Deevid De Meyer van Brainjar laat je zien hoe het volgen van dataflows gelijk staat met de essentie van veerkracht voor de onderneming van morgen.

 • 20 november: Megatrends (Hans Diels)
  Toekomstdenker Hans Diels zoomt ver uit om enkele megatrends in het vizier te krijgen die onze manier van samenleven grondig gaan veranderen. Vergrijzing, versnelde verstedelijking, grondstoffenschaarste, opkomende economische supermarkten. Tendensen die aanleiding zullen geven tot nieuwe maatschappelijke stromingen en nieuwe gedragspatronen zullen doen ontstaan.
   

datum spreker topic
maandag 6 februari Jeanne Boden China
maandag 8 mei Antoon Vandevelde basiswelvaart
maandag 11 september Deevid De Meyer data
maandag 20 november Hans Diels megatrends
Waar
Living Tomorrow, Vilvoorde

Indringingsweg 1
Vilvoorde

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.400 (excl. btw) voor de reeks van 4 sessies (pro-rata bij latere instap)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Annemie De Proft

Annemie De Proft

0473 51 91 35