vrouw kijkt door gat in geel papier met verrekijker

Trend Table 2022

De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! In de Trend Table 2022 belichten we vier beslissende maatschappelijke trends om je een voorsprong op morgen te geven.

Trend Table 2022

Info

De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Je moet wel durven vooruitkijken. Zodat je weet welke kansen te grijpen of uitdagingen te omarmen. In tijden van razendsnelle veranderingen bereid je de toekomst daarom best vandaag al voor.

In de ETION Trend Table 2022 blik je samen met sprekers vooruit naar beslissende maatschappelijke trends. Veranderingen die zich vandaag al laten voelen. En die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we binnenkort gaan samenleven en ondernemen.

Tijdens dinergesprekken-rond-de-tafel toets je in een kleine groep de inzichten van de experts aan je eigen ervaring en die van de andere deelnemers.

 • 14 maart: Datagedreven ecosystemen (Rik Vera)
  Data domineren de wereld. Rik Vera is ervan overtuigd dat uit die chaos van gegevens slimme datagedreven ecosystemen zullen ontstaan. Ook jouw bedrijf zal een transformatie moeten ondergaan om helemaal futureproof te worden.
  (inclusief boek 'The Guide to the Ecosystem Economy')

 • 16 mei: Waterschaarste (Joachim De Vos, Living Tomorrow)
  Water is een van de meest onderschatte hulpbronnen. Na zowat de natste zomer in de geschiedenis lijken tekorten ver weg. Toch is water schaars, België staat zelfs op een droge derde plaats in Europa!  Joachim De Vos waarschuwt dat we in de toekomst zuiniger en duurzamer moeten omspringen met het kostbare goedje. En licht een tipje van de sluier op hoe innovatie hier zal helpen.

 • 12 september: Toekomststeden (Stefaan Vandist, trendwatcher)
  Onze steden staan voor flinke uitdagingen, maar bieden volgens Stefaan Vandist ook mogelijkheden om een duurzame samenleving te creëren. Hij toont je hoe die toekomstbestendige steden er kunnen uitzien met ideeën uit binnen- en buitenland rond voeding, mobiliteit, welzijn, empowerment, lokaal ondernemerschap, urbanisatie en zero waste.
  (inclusief boek 'Pretopia')

 • 17 oktober: Biomaterialen (Jasper Bloemen, Glimps)
  Als je biologie met technologie weet te combineren, worden de mogelijkheden eindeloos. Jasper Bloemen is founder van Glimps, een bio-innovatiebureau dat opereert op het raakvlak van biodesign, tech en circulaire economie. Zij zorgen voor de biologische mindshift om een groene toekomst concreet vorm te geven. Van idee tot markt, en van plan tot impact.

 

datum spreker topic
maandag 17 oktober Jasper Bloemen Biomaterialen
Waar
Living Tomorrow, Vilvoorde

Indringingsweg 1
Vilvoorde

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.200 (excl. btw) voor de reeks van 4 sessies (pro-rata bij latere instap)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact

Annemie De Proft

0473 51 91 35
Spreker(s)

Rik Vera

medeoprichter en partner
nexxworks

Rik is een gerenommeerd opiniemaker, wereldwijde keynotespreker en auteur van de zakelijke bestseller 'Managers The Day After Tomorrow'. Hij is een vertrouwde adviseur op het gebied van extreme klantgerichtheid, innovatie in het digitale tijdperk, verandering van bedrijfsmodellen, verkoop en marketing.

Joachim De Vos

CEO
Living Tomorrow & Tomorrowlab

Joachim De Vos is CEO en oprichter van Living Tomorrow. Voortdurend met één voet in de toekomst, is hij altijd op zoek naar manieren om maatschappelijke en technologische trends te vatten in concrete toepassingen en oplossingen. Op vlak van smart homes & services, smart mobility & logistics, smart health, smart buildings & infrastructure en smart cities & industry 4.0.

Stefaan Vandist

trendwatcher

Stefaan Vandist werkte de eerste tien jaar van zijn carrière als merkstrateeg bij het internationaal gelauwerde reclamebureau Duval Guillaume. In de jaren die daarop volgden, vond hij zijn weg naar trend- en toekomstverkenningen en naar innovatieprojecten rond duurzaamheidsvraagstukken. Stefaan Vandist praat over transitie en duurzaamheid vanuit ondernemerschap, innovatieperspectief,  vooruitgangsoptimisme en de weg naar toekomstbestendigheid.

Jasper Bloemen

general manager
Glimps

Aan de Universiteit Antwerpen werkte Jasper Bloemen als postdoc-onderzoeker aan de impact van natuurlijke ecosystemen op klimaatverandering. Vandaag is hij creative director bij GLIMPS.bio. Een bio-innovatiebureau dat de krachtige mix van biologie en technologie onderzoekt, met de bedoeling een duurzame toekomst te creëren.