portret Pascale Hélène Dubois

Leiders in alle staten: Pascale Hélène Dubois

Voor sommigen is Vlaanderen simpelweg te klein. Ze hebben hun vleugels uitgeslagen en een internationale carrière uitgebouwd. Maak tijdens deze digitale sessie kennis met Pascale Hélène Dubois, internationaal anticorruptie-expert.

 

portret Pascale Hélène Dubois

Leiders in alle staten: Pascale Hélène Dubois

Info

Er zijn mensen voor wie het bescheiden Vlaanderen simpelweg te klein is. Vlamingen die hun vleugels hebben uitgeslagen en ver van de eigen kerktoren een internationale carrière hebben uitgebouwd. In onze digitale sessies 'Leiders in alle staten' maak je kennis met succesvolle Vlamingen op verre continenten.

Pascale Hélène Dubois (International Executive Advisor Anti-corruption en voormalig VP Wereldbank, VS) droomde er tijdens haar rechtenstudies aan de UGent en NYU, al van om voor een grote internationale organisatie te werken. Na een stage bij de VN wist ze het pas echt zeker. Eerst ervaring opdoen en dan de wijde wereld in!

Ze startte haar loopbaan als advocaat bij verschillende prestigieuze kantoren in België en de Verenigde Staten. In 1997 begon haar droom echt vorm te krijgen: ze ging aan de slag als juridisch raadgever bij de divisie Afrika van de Wereldbank in Washington D.C. Toen ze de Wereldbank in 2020 verliet, was ze opgeklommen tot Vice President Integrity nadat ze eerder al was benoemd tot de eerste Chief Suspension and Debarment Officer (SDO) binnen de organisatie.

Vandaag is ze nog steeds actief als internationaal expert en adviseur anticorruptie. Instanties zoals de EU consulteren haar bij het ontwerpen van anticorruptie standaarden. Daarnaast doceert ze recht aan het Georgetown University Law Center en de International Anti-Corruption Academy in Wenen. Ze is, vanuit haar expertise in de link tussen corporate governance en anticorruptie, ook een veelgevraagde gast in het bedrijfsleven.

Ook in deze reeks:
  • Lowie Vermeersch (dinsdag 18/01) ontwerpt waanzinnige Italiaanse sportwagens, met een focus op duurzame ontwerpinnovaties.
  • Jan Craps (dinsdag 15/02) is de laatste Belg in het directiecomité van ABInbev. Vanuit Sjanghai bouwt hij aan het Oosterse succes van de biergigant.
  • Jan De Backer (dinsdag 15/03) ontwierp technologie om de longen beter in kaart te brengen waarmee hij nu de wereld verovert.
Programma
17:00 uur keynote & vragen
18:00 uur einde
Waar
digitaal
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 55 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Pascale Hélène Dubois

internationaal adviseur anticorruptie en ex-VP Wereldbank, VS

Pascale Hélène Dubois studeerde Rechten aan de UGent en NYU. Ze werkte als advocaat bij verschillende prestigieuze kantoren in België en de Verenigde Staten. In 1997 ging ze aan de slag ging als juridisch raadgever bij de divisie Afrika van de Wereldbank in Washington D.C. Ze beëindigde er haar carrière in 2020 als Vice President Integrity. Nu is ze een veelgevraagd internationaal expert en adviseur anti-corruptie voor overheden. Ze doceert anticorruptie recht aan het Georgetown University Law Center en de International Anti-Corruption Academy in Wenen.