Jan De Backer

Leiders in alle staten: Jan De Backer

Voor sommigen is Vlaanderen simpelweg te klein. Ze hebben hun vleugels uitgeslagen en een internationale carrière uitgebouwd. Maak kennis met Jan De Backer, CEO en founder van Fluidda.

Jan De Backer

Leiders in alle staten: Jan De Backer

Info

Er zijn mensen voor wie het bescheiden Vlaanderen simpelweg te klein is. Vlamingen die hun vleugels hebben uitgeslagen en ver van de eigen kerktoren een internationale carrière hebben uitgebouwd. In onze nieuwe digitale sessies 'Leiders in alle staten' maak je kennis met succesvolle Vlamingen op verre continenten.

Jan De Backer werkte bij Boeing (VS) aan computersimulaties die de impact van luchtstromen meten op onderdelen, toen zijn vader – longarts aan het UZ Antwerpen – hem de vraag stelde of die technologie ook kon gebruikt worden om luchtstromen in de longen beter in kaart te brengen.

Een eureka-moment dat de efficiëntie van longgeneesmiddelen sterk zou kunnen verbeteren en dat leidde tot de oprichting van Fluidda. Jan verzamelde er al gauw een multidisciplinair team van ingenieurs en medici en lanceerde FRI (Functional Respiratory Imaging). Technologie die het effect van medicijnen op longziekten in kaart brengt en helpt om betere diagnoses te stellen.

Fluidda kende vanuit Kontich een razendsnelle internationale ontwikkeling. Het bedrijf zette samenwerkingen op met onderzoeksgroepen en internationale farmaceutische bedrijven over de hele wereld. In het afgelopen decennium opende Fluidda vestigingen in India, de VS, Portugal en recent ook Singapore.

Jan werkt vanuit Atlanta gestaag verder aan de uitbouw van Fluidda en richt zich momenteel op betere diagnosetechnieken voor covid-patiënten.

Programma
17:00 uur keynote & vragen
18:00 uur einde
Waar
digitaal
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 55 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Jan De Backer

founder & CEO
Fluidda, VS

Jan De Backer studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en ging daarna aan de slag bij Boeing in de Verenigde Staten. In 2005 richtte hij Fluidda op.