Lowie Vermeersch

Leiders in alle staten: Lowie Vermeersch

Voor sommigen is Vlaanderen simpelweg te klein. Ze hebben hun vleugels uitgeslagen en een internationale carrière uitgebouwd.  Maak kennis met Lowie Vermeersch, autodesigner met Italiaanse flair.

Lowie Vermeersch

Leiders in alle staten: Lowie Vermeersch

Info

Er zijn mensen voor wie het bescheiden Vlaanderen simpelweg te klein is. Vlamingen die hun vleugels hebben uitgeslagen en ver van de eigen kerktoren een internationale carrière hebben uitgebouwd. In onze nieuwe digitale sessies 'Leiders in alle staten' maak je kennis met succesvolle Vlamingen op verre continenten.

De West-Vlaming Lowie Vermeersch werkt en leeft al meer dan de helft van zijn leven in Turijn, de hoofdstad van de Italiaanse auto-industrie. Met Granstudio blijft Lowie een voortrekkersrol spelen in elegant autodesign, o.a. in opdracht van Maserati, Alfa Romeo en de Chinese autobouwer Senova, maar daarnaast legt hij zich meer en meer toe op duurzame ontwerpinnovaties die het ganse mobiliteitsecosysteem bestrijken.

Zo ontwerpt de studio enkel nog elektrische wagens, heeft hij een ontwerp voor een zelfrijdende wagen klaar en werkt hij momenteel aan een door geïntegreerde zonnecellen aangedreven wagen gebaseerd op het ontwerp van het Nederlandse team dat de prestigieuze World Solar Challenge won.

De vraag die Lowie altijd voor ogen houdt is waarom een bepaald design succesvol zal zijn in de mobiliteitscontext van de toekomst.    

Ook in deze reeks
  • Jan Craps (dinsdag 15/02) is de laatste Belg in het directiecomité van ABInbev. Vanuit Shanghai bouwt hij aan het Oosterse succes van de biergigant.
  • Jan De Backer (dinsdag 15/03) ontwierp technologie om de longen beter in kaart te brengen waarmee hij nu de wereld verovert.
Programma
17:00 uur keynote & vragen
18:00 uur einde
Waar
digitaal
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 55 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Lowie Vermeersch

Founder & Creative Director
Granstudio

Lowie Vermeersch kwam in Turijn terecht als stagiair bij het Italiaanse ontwerphuis Pininfarina, waar hij o.a. de Ferrari California, 458 en FF, en de Alfa Romeo Duettottanta ontwierp. In 2011 richtte hij zijn designbureau Granstudio op waarmee hij zich toelegt op duurzame ontwerpinnovaties die beloven het ganse mobiliteitsecosysteem te transformeren.