illustratie 2 miniatuurpoppetjes zitten elk op een stapeltje geld, eentje houdt de armen gekruist

Het loontaboe doorbroken? Een transparant loonbeleid in de praktijk

Ieders loon open en bloot op tafel? Deze inspiratiesessie laat je ervaren wat de voor- en nadelen zijn van een transparant loonbeleid.

Het loontaboe doorbroken? Een transparant loonbeleid in de praktijk

Info

Op onze werkvloeren heerst er nog steeds een loontaboe. Hoeveel zou mijn collega of leidinggevende verdienen? Iedereen vraag het zich wel eens af. Maar toch praten we liever niet over ons loon.

Ook de meeste werkgevers houden nog steeds vast aan loongeheimhouding. Om conflicten te vermijden. Maar ook omdat het hen een gevoel van controle geeft over hun aanwervings-, retentie- en promotiebeleid.

Maar wat zou er werkelijk gebeuren als we nu eens volledig transparant zouden communiceren over alle individuele lonen binnen de organisatie? Zou dit onrust en conflicten creëren op de werkvloer? Of geeft het net een boost aan het vertrouwen dat werknemers in hun werkgever stellen, zodat ze meer betrokken zijn en optimaal presteren?

Nathan Van Camp (ETION) zet de voor- en nadelen van een transparant loonbeleid op een rijtje.

Professor Peggy De Prins (AMS) gaat dieper in op de verschillende facetten van beloningsmanagement en de impact ervan op het werknemersvertrouwen.

Koen Denies (Teal Partners) vertelt ons waarom hij in zijn onderneming koos voor een volledig transparant loonbeleid, hoe dit in de praktijk werkt en welke effecten dit heeft op de betrokkenheid van zijn medewerkers.

Programma
15.30 uur onthaal
16.00 uur Nathan Van Camp: De voor- en nadelen van een transparant loonbeleid
16.45 uur Prof. dr. Peggy De Prins: De relatie tussen beloningsmanagement en werknemersvertrouwen
17.30 uur Koen Denies: Een praktijkcase van een volledig transparant loonbeleid
18.15 uur afsluitende receptie
19.00 uur einde
Waar
Salons Van Edel, Wilrijk

Terbekehofdreef 13
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 155 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Meer info
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Nathan Van Camp

community-bouwer - expert filosofie & economie
ETION

Nathan Van Camp (1980) is master in de politieke wetenschappen en doctor in de wijsbegeerte. Hij is community-bouwer bij ETION en wetenschappelijk medewerker bij het Centrum voor Europese Filosofie van de Universiteit Antwerpen. Zijn wetenschappelijke publicaties situeren zich op het snijvlak van politiek, ethiek en technologie.

Peggy De Prins

academisch directeur Master in Strategic Human Resource Management
Antwerp Management School

Peggy De Prins is professor in het domein van duurzaam HRM en duurzame werknemersrelaties. Ze doet onderzoek naar veranderende arbeidsverhoudingen en sociale dialoog. Verder onderzoekt ze belangrijke evoluties binnen de domeinen HRM, de toekomst van werk en kwaliteit van werk.

Koen Denies

CEO
Teal Partners

Koen Denies richtte in 2016 samen met Jelle Huygen het IT-bedrijf Teal Partners op. Ondertussen is het een groeiend bedrijf met meer dan 40 medewerkers dat gespecialiseerd is in softwareoplossingen voor de verbetering van administratieve en operationele processen. Vanaf de start kozen de oprichters bewust voor een zelfsturend organisatiemodel en een volledig transparant loonbeleid.