! Volzet, maar inschrijven voor de wachtlijst is nog mogelijk. Mail naar yannick.hindryckx@etion.be.
Familiebedrijf Pittman Seafoods werd op de MSC Sustainable Fish Awards al twee keer verkozen tot beste Belgische leverancier. Het MSC-label voor visproducten is intussen vrij bekend, maar wie en wat schuilt er precies achter?
Het Marine Stewardship Councel (MSC) werd in 1997 in Londen opgericht om binnen de internationale vishandel overbevissing tegen te gaan en om correcte traceerbaarheid te garanderen.
Pittman Seafoods speurt wereldwijd naar vis en schaaldieren van topkwaliteit om diepgevroren te bewerken en te verhandelen voor de retailmarkt, industrie, foodservice en groothandel.
Samen met Joke Vandepitte (Pittman Seafoods) en William Morré (MSC) gaan we in gesprek over de manier waarop de mondiale vismarkt precies in elkaar zit, het belang van marine-eiwit in onze voeding, en de centrale vraag ‘bestaat duurzame visserij echt?’.