Conner Rousseau, voorzitter Vooruit

In gesprek met Conner Rousseau

We leggen enkele lastige vragen voor aan de man of vrouw aan het stuur over hun specifiek beleidsdomein. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is onze derde gast in deze reeks. 

In gesprek met Conner Rousseau

Info

Kunnen politici anno 2023 nog denken en handelen op lange termijn? Is het in een door sociale media gedomineerde wereld nog mogelijk om grondige inhoudelijke discussies te voeren over fundamentele hervormingen van arbeidsmarkt, fiscaliteit, energievoorziening, marktmechanisme… ? Hebben politici een set van waarden waarmee ze stevig in hun schoenen staan om deze uitdagingen aan te pakken? Is er binnen een regering of beleidsploeg een gedeelde visie waarmee men aan de slag kan? Of houdt het politiek bedrijf er andere methodes op na om de grote uitdagingen aan te pakken?

Met Conner Rousseau trekken we deze vraag door naar het sociaal contract tussen burger, politiek en overheid. Hoe leggen we een dam tegen de groeiende polarisering en verzuring in onze samenleving? Is er nood aan een deontologische code voor het politiek discours? Niet alleen tussen politici onderling maar ook over hoe het beleid omgaat met het middenveld en de belangengroepen?

Nog in deze reeks
Programma
11:30 uur onthaal
11:45 uur Conner Rousseau in gesprek met Geert Janssens
13:00 uur lunch
14:00 uur einde
Waar
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem

Pontstraat 41
9831 Sint-Martens-Latem

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 150 (excl.btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Conner Rousseau

voorzitter
Vooruit

Conner Rousseau (1992) is sinds 2019 voorzitter van Vooruit. Daarvoor was hij bij SP.A aan de slag als communicatiedirecteur en als communicatie-adviseur voor verschillende SP.A-politici. Hij studeerde rechten aan UGent. 

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.