illustratie innocatie: papieren prop wordt lamp

Gamechangers

In de Hobokense blikfabriek maak je kennis met Caroline Vercauteren (BonMush) en Pieterjan Verhaeghen (Bolt), twee jonge gamechangers op zoek naar nieuwe kansen en radicale verandering.

Gamechangers

Info

Caroline Vercauteren (CEO BonMush) en Pieterjan Verhaeghen (co-founder & CEO Bolt) zijn twee jonge wolven die tegen de stroom in durven zwemmen. Idealisten met een plan, die het opnemen tegen grote gevestigde waarden. Klaar om met hun innovaties de wereld te veroveren. Gedreven door ideeën, met de transformatieve kracht om de economie van morgen vorm te geven.

BonMush

Meer en meer mensen zijn zich ervan bewust dat de voetafdruk van vleeseters onhoudbaar groot is. BonMush transformeerde onder impuls van Caroline Vercauteren van een traditionele slagerij naar een vegan bedrijf. Radicaal, zeker in het vleesminnende West-Vlaanderen. Maar tegelijk heel logisch. Dagelijks vlees eten heeft desastreuze gevolgen voor ons klimaat. Dus moeten we op zoek naar alternatieven, die lekker, gezond en voor iedereen toegankelijk zijn.

En wie kan er nu beter goede vleesvervangers bedenken dan een slagersfamilie die alle kennis in huis heeft om lekkere worsten en spreads te maken?  Zelf zien ze het niet eens als vervangers. Wel gewoon heerlijke, planeetvriendelijke producten op basis van oesterzwammen. De biefstuk onder de groenten is zelf een kampioen in circulariteit: lokaal verbouwd en gevoed met koffiegruis en ander organisch afval.

Bolt

Energieleverancier Bolt is misschien wel het bekendst van zijn muurschildering waarop energieministers Van der Straeten en Demir kussend te zien waren. Een striemende aanklacht tegen een klimaatbeleid dat op alle bestuursniveaus ambitie mist. En tegen de energiesector die in ons land muurvast zit.

Grote bedrijven houden vast aan oude praktijken en zijn niet flexibel genoeg om snel verandering te brengen. Bolt wil dat wél zijn. Een platform waarmee ze héél België snel en gemakkelijk willen laten overschakelen op echt duurzame energie. Bolt is de eerste leverancier waarbij je rechtstreeks stroom koopt van lokale, groene opwekkers. Tegen een eerlijke prijs geproduceerd en transparant.

Blikfabriek

We ontmoeten elkaar in de Blikfabriek. Een actief en sociaal huis in de schemerzone tussen een stuk nieuwe stad en arbeiderswijken. Een 30.000m² leegstaande verpakkingsfabriek is er getransformeerd tot een innovatief centrum voor jonge ondernemende mensen, een broedplaats voor creativiteit en een gezellig nest voor buurtinitiatief, cultuur en sport.

Programma
16:00 uur facultatieve rondleiding Blikfabriek
17:00 uur onthaal
17:30 uur gamechangers keynotes
18:30 uur panelgesprek
19:30 uur einde
Waar
Blikfabriek, Hoboken

Krugerstraat 232, 2660 Hoboken

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 85 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Caroline Vercauteren

CEO
BonMush

Caroline Vercauteren gaf na vijf jaar als zelfstandig apotheker te hebben gewerkt haar carrière een heel andere wending. Ze transformeerde de traditionele charcuteriefabriek (Bonrill) van haar schoonouders naar een bedrijf dat vegan voeding produceert. Haar missie: meer mensen laten genieten van heerlijk vegetarisch eten.

Pieterjan Verhaeghen

co-founder & CEO
Bolt

Pieterjan Verhaeghen is co-founder & CEO van Bolt, het allereerste energieplatform in België dat het lokale energienet écht wil verduurzamen. Reeds op jonge leeftijd was hij gebeten door ondernemerschap en de omschakeling naar groen, dé uitdaging voor onze generatie.